Dopřejte své pokožce exotiku – nezestárne

Přípravků proti stárnutí pleti najdete na trhu celou řadu. Ale skvělé anti-agingové účinky má i některé exotické ovoce – vyzkoušejte ho!

Ačkoli exotické ovoce nemá v našich kuchyních takovou tradici, rozhodně stojí za to dát mu šanci – je totiž plné vitaminů, minerálů a antioxidantů, které nám prospívají nejen zevnitř, ale i zvenku. A jaké ovoce vybrat proti stárnutí pleti?

Papája

Papája obsahuje vysoký podíl karotenu, vitaminu C, minerálů a enzymů, které skvěle vyživují a hydratují pokožku. Pravidelným používáním je možné dosáhnout lehkého zesvětlení pleti, zejména tmavších skvrn, které se někdy s přibývajícím věkem na pokožce objeví. Vyzkoušet tak můžete papáju nejen na obličej, ale i na ruce.

Aplikace papáji je navíc velmi snadná – zkrátka vezmete škrabku nebo nožík a odkrojíte tenký plátek slupky s trochou dužniny. Plátky pak pokladete na obličej (případně další části těla) a necháte několik minut působit. A protože jste použili jen vrchní vrstvu ovoce, ještě si na něm můžete pochutnat a dopřát si všechny ty prospěšné látky i tím, že papáju sníte. (Čtěte také: Mastná či suchá pleť? Umíchejte si masku doma!)

Avokádo

Avokádo je přírodní zásobárnou velkého množství živin, obsahuje vitaminy A, B, E a D, je bohaté na draslík navíc obsahuje vyživující přírodní oleje, které zajistí pokožce hydrataci a hladkou strukturu. Hodí se i pro velmi citlivou a suchou pokožku, která často na nejrůznější přírodní masky reaguje podrážděním. Pomáhá dokonce i při některých druzích ekzémů. Avokádo je skvělým bojovníkem proti vráskám a předčasnému stárnutí pleti.

Pleťovou masku z avokáda zvládne každý – zkrátka vydlabete dužninu pěkně zralého plodu a rozmačkáte ji v misce vidličkou. Avokádo můžete na obličej aplikovat již v této podobě. Působit ho necháte asi 10 minut a poté smyjete žínkou namočenou ve vlažné vodě.

Pokud budete chtít svou pokožku hýčkat ještě o něco více, přidejte k avokádu trochu mléka a půl lžičky medu.
TIP Bety: Nevíte si rady s líčením nebo s účesem, který by se k vám hodil? Zeptejte se ZDARMA v naší on-line poradně kadeřnice a stylistky Mishy






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
20 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat