10 věcí, které zvažte, než se necháte tetovat

Přemýšlíte o tom, že byste si pořídili tetování? Pak pro vás máme 10 věcí, které musíte uvážit ještě před tím, než se vůbec začnete rozhodovat, zda své tělo tímto způsobem ozdobíte.

Takže co je rozhodně třeba si uvědomit?

1. Je to na celý život

Opravdu. I když existují metody, jak se nechtěného tetování zbavit, většinou jsou velmi bolestivé a navíc vám zůstane jizva. Takže pamatujte – s tetováním budete žít až do smrti.

2. Nikdy se nenechejte tetovat opilí

Jednak není tetování něco, co byste si měli pořídit z chvilkového nápadu, když jste posilnění alkoholem (viz bod 1), jednak alkohol ředí krev, a tak se může stát, že budete během celé procedury krvácet víc, než by se vám mohlo líbit. Mimochodem, většina opravdu kvalitních tatérů vás ani nevezme, pokud bude mít podezření, že jste pod vlivem.

3. Tetovací studio pečlivě vybírejte

A když už jsme zmínili kvalitní tatéry – vždy pečlivě zvažte, kde se dáte tetovat. Zapátrejte mezi přáteli, zda někteří nemají dobré (či naopak špatné) zkušenosti s některým studiem. Nechejte si poradit, vybírejte pečlivě.

4. Pamatujte, že se používají jehly

Ačkoli tetování nepřipomíná injekci nebo odběr krve (to vám potvrdí každý, kdo nějaké má), pokud máte z jehel extrémní  fobii, pravděpodobně nebude tetování nic pro vás. Bohužel…

5. Nesmíte podcenit péči

Tetování je dlouhodobá záležitost, starost o něj nekončí odchodem z tetovacího studia. Budete se muset o kůži starat, může se stát, že obrázek bude potřebovat upravit, dodat barvu apod.

6. Jména jsou riziko

Ano, vyjádřit druhému svou lásku tím, že si necháte vytetovat jeho/její jméno, je velké, romantické gesto. Které se ale může obrátit proti vám. Proto takové tetování opravdu pečlivě zvažte (viz bod 1).

7. Máte tetování – ukažte ho

Většina tetování je vlastně umělecké dílo. Nenechávejte si ho pro sebe. Počítejte s tím, že budete nejspíš poutat pozornost (minimálně vaše tetování ano).

8. Ale naučte se ho občas i zakrýt

I v dnešní době se ještě občas stává, že například potenciální zaměstnavatelé nebudou považovat osobu s tetováním za tak výkonnou, odpovědnou nebo spolehlivou jako někoho bez tetování (ačkoli je to naprostý nesmysl). A tak zvažte, zda neexistují příležitosti, kdy je lepší tetování jemně skrýt.

9. Nikdy nesuďte tetování jiných

Každý máme jiný vkus. A tak jako byste si vy třeba nikdy nenechali vytetovat na záda růžového slona, tak by si jiný člověk nezvolil vaše tetování. Proto nikdy nikoho nesuďte.

10. Kašlete na škarohlídy

Nejspíš se setkáte i s negativními reakcemi na své tetování. Někteří lidé prostě stále trpí předsudky – a bohužel si je nenechávají pro sebe. Hoďte je za hlavu! Je to vaše tělo.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat