Za ucpané póry si pravděpodobně můžete sama

Trápí vás akné a černé tečky? Za tohle všechno mohou ucpané póry. Tento problém trápí spoustu žen. A často si k jejich vzniku přispívají ony samy. Nedopouštíte se také v některého z těchto pěti zlozvyků?

Neustále se dotýkáte obličeje

Během dne se každá z nás dotkne několikrát obličeje, ale některé z nás tak činí zbytečně často. Nepatříte k nim také? Prsty si totiž na obličej přenesete spoustu bakterií, virů, nečistot, nejrůznější alergeny… A to vše může vést k ucpávání pórů.

Nedostatečně obličej odličujete

Odstranit každý večer dokonale make-up z pokožky obličeje je v péči o pleť naprosto klíčové. A proto je s podivem, kolik žen odličování podceňuje. Nebuďte jedna z nich!

Nepoužíváte peeling

Odličovač z pokožky odstraní zbytky make-upu, ale nezvládne si poradit s odumřelými buňkami. K tomu je třeba peeling. Vyberte si na obličej nějaký opravdu jemný, abyste pleť nepoškrábala!

Používáte nevhodný make-up

Nejen krémy jsou rozděleny podle typu pleti. Platí to i o make-upech. Ten pro problematickou pleť by měl být lehký, jemný. Příliš hutné a olejové podklady mohou k ucpávání pórů přispívat.

Nepoužíváte speciální krémy

Trápí-li vás rozšířené a ucpávající se póry, používejte krémy či gely, jež umějí póry zmenšit. Nedostane se do nich tolik nečistot a navíc nebudou tak viditelné.

Zdroj: https://gulfnews.com/photos/lifestyle/4-skincare-mistakes-to-avoid-for-healthy-skin-1.1580218749471, https://themomsco.com/blog/2020/11/12/10-common-skincare-mistakes-to-avoid/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat