Dopřejte svým nohám dostatečnou péči

14.06.2011 | Krása a móda

Myslete na své zdraví. Pečujte o své tělo. Tyto věty dnes a denně vidíme a slyšíme takřka na každém kroku. Zdaleka ne každý si však tyto rady bere k srdci. Přitom pár hodin týdně stačí na to, abyste se cítili mnohem lépe. U lidí s revmatoidní artritidou to platí dvojnásob.

Možností, jak ulevit svým nohám, zmírnit bolesti svalů a kloubů a oddálit tak nepříjemné následky této choroby, je hned několik. Nehledejte v tom nic složitého. Stačí mít dostatečnou vůli, najít si chvilku času a pak už se jen můžete radovat z přicházejících výsledků.

Cvičit, cvičit a zase cvičit

Pohyb člověku přináší veliký prospěch nejen fyzický, ale také psychický. Lidem s artritidou pomáhá cvičení zmírnit bolesti, zvyšuje rozsah pohybu a přispívá tak ke zlepšení celkového stavu. Velkým přínosem je i samotná chůze, která pomáhá spalovat kalorie, posiluje svaly a zpevňuje kosti. Vodní aerobik, jóga nebo například cvičení zvané tai-či pomáhá nejen od bolesti, ale zároveň vás zbaví stresu a zvedne vaši náladu. Nezapomínejte ani na strečink. Opakovaným protahováním udržíte své klouby a svaly dostatečně pružné.

Více kil, více bolesti

Základním krokem vedoucím ke zmírnění bolestí kloubů je redukce váhy. Nadbytečná kila zatěžují zejména kolena a kyčle. Zbavením se přebytečných kil ulevíte nejen svým kloubům, ale i vy se budete cítit mnohem lépe.

Blahodárná síla koupelí

Po dlouhém a namáhavém dni si nohy každého z nás zaslouží dostatečnou péči. Kvalitní odpočinek přináší teplá vodní lázeň, která pomáhá zmírnit svalové napětí, čímž snižuje bolest a přispívá tak i ke zlepšení kvality spánku. Také důkladná masáž nohou pomáhá od bolestí, zlepšuje prokrvení končetin a snižuje ztuhlost kloubů.

Způsobů, jak zmírnit potíže vyvolané revmatoidní artritidou, je mnoho. Najděte si proto čas a pečujte dostatečně o sebe a své nohy. Sami si tak můžete zlepšit kvalitu vlastního života.

Zdroj: www.ulekare.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:10
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat