Módní pravidla na cesty: Aneb co na sebe do vlaku?

Čekají nás svátky, a tak se řada z nás chystá na návštěvu k příbuzným a známým, při kterých objede půlku republiky. Mnozí vzhledem k nevypočitatelnému počasí volí raději jiné dopravní prostředky než auto. Jak se obléknut do vlaku či autobusu?

Možná si říkáte, že to přeci není žádná věda, ale zcela bez rozmyslu byste do prostředků veřejné dopravy také nasedat neměli. Necestujete v nich totiž sami. A i když je oblečení vaše soukromá věc, přesto může některé lidi obtěžovat. A to jistě nechcete. Navíc byste měli rovněž myslet na to, že v daném oblečení strávíte možná i několik hodin – takže byste se v něm měli cítit co nejlépe.

Pomineme pravidlo o tom, že oblékat bychom se měli do čistého a voňavého prádla. Na co dalšího bychom měli pamatovat, respektive co bychom spíš měli zapomenout, když se chystáme na cesty?

Skinny džíny

Své okolí jimi jistě nepobouříte, ale pokud vám „hrozí“ dlouhá cesta a několikahodinové sezení, raději si je neberte. Mohou totiž zvyšovat riziko žilní trombózy (především u lidí, kteří k ní mají sklony), utlačují břišní orgány a nesvědčí při dlouhém sezení ani našim intimním partiím).

Tepláky

Ano, jsou pohodlné, a tak se pro delší cesty přímo nabízejí, ale nechejte si je na doma. Tepláky nejsou vhodným oděvem, tedy pokud se nechystáte sportovat.

Trička s nevhodnými nápisy

Možná jste dostali kdysi od kolegů z práce nějaké to tričko s „vtipným“ nápisem či ilustrací, které ocení především štamgasti podniků třetí cenové skupiny. A i když k němu třeba máte jistý vztah (přece jen je to dárek), do vlaku si ho neberte. Nikdy nevíte, zda naproti vám nebude sedět dítě, jehož rodiče ho chtějí některých věcí zatím uchránit. Tak jim nekazte výchovu!

Oversized bundy

Obří péřovky jsou na zimu prostě skvělé. Ale pokud v ní budete sedět namáčknutí na sedadle například v autobuse, budete „přetékat“ i ke svému sousedovi. A tím ho rozhodně nepotěšíte.

Nepohodlné boty

Na cestu se hodí boty, ve kterých je vám příjemně. Vysoké jehlové podpatky nejspíš nebudou nejvhodnější – pamatujte, že třeba budete muset část cesty stát, a dobíhání vlaku v nich také nebude ideální. Zkrátka vsaďte na pohodlí.

Obří kabelky

Vlaky ani autobusy nejsou příliš dělané na velká zavazadla. A tak když se na vaší sedačce bude roztahovat vaše kabelka, je lepší zvolit nějakou menší. Kromě toho jsou velké kabelky větším lákadlem pro zloděje či kapsáře.

Drahé šperky

Ačkoli česká nádraží nepatří mezi nejnebezpečnější zóny, tak jako spousta veřejných prostranství s velkým pohybem osob mohou lákat nejrůznější zloděje. Pokud budete ověšení šperky, riskujete. Drahé náhrdelníky apod. raději nechejte v bezpečí domova.

Silný parfém

Na začátku jsme zmínili, že oblečení (a tedy celý člověk) by mělo vonět. Ovšem nic se nesmí přehánět! Pokud se okolo vás bude vznášet těžká vůně, ze které se spolucestujícím bude motat hlava, nebudou vás mít zrovna rádi…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat