Dávejte si pozor na škodící make-up

Líčení je součástí každodenní rutiny většiny žen. A i když jistě může prospět naší kráse, našemu zdraví může v některých případech dokonce uškodit. Jak?

Jakých chyb, které se mohou negativně podepsat na našem zdraví, se dopouštíme nejčastěji?

Nedáváme pozor na řasenku

Člověk ráno nestíhá, rychle si jen chce zvýraznit řasy a hups, maskara je v oku. Většinou chvíli slzíme (a nadáváme) a nic horšího se vlastně neděje. Jenže to neznamená, že se dít nemůže. S řasenkou si do oka můžete zanést spoustu mikrobů, které tam určitě nejsou vítány a mohou způsobit nepříjemný zánět. A to nemluvíme o mechanickém poškození povrchu oka ostrým štětečkem.

Milujeme třpytky

A k očím ještě jednou. Pokud patříte mezi milovnice očních stínů s třpytkami, pamatujte, že byste si měla dávat pozor a kupovat pouze kvalitní stíny, z nichž se třpytivé částečky „nesypou“ do oka. Podrážděné oči jsou náchylné k infekci, tak na to pamatujte.

Snažíme se ušetřit

Kupovat si kosmetiku někde v tržnici má svá rizika. I když i ta by měla splňovat základní bezpečnostní kritéria a standardy, občas se objeví zprávy, že v některém výrobku např. z Asie byly zjištěny látky, které do kosmetických produktů prostě nepatří. Vyplatí se raději investovat do kvality a nakupovat v tradičních drogeriích či parfumeriích. I tam ostatně najdete make-up, který nestojí o mnoho víc než ten v tržnici!

Půjčujeme si kosmetiku s kamarádkou

Půjčit si pudr, tvářenku, maskaru nebo třeba rtěnku či štětec přeci není nic hrozného, no ne? Nemusí, ale bez rizika takové „sdílené kosmetiky“ také není. Zjednodušeně řečeno – každé z nás žijí na pokožce jiné mikroorganismy, a tak se může stát, že si s vypůjčeným pudrem zaneseme na pleť takové, jež nám rozhodně neudělají dobře. Navíc se tak nejrůznější patogeny šíří dál a dál.

Nepereme štětce

A další aplikátory, houbičky, labutěnky… A že bychom je měly pravidelně čistit! Jsou totiž domovem nejrůznějších virů, bakterií, plísní, odumřelých kožních buněk, kazících se kosmetických produktů… Zkrátka všech těch úžasných věcí, které bychom si na pokožku rozhodně aplikovat neměly. Alespoň jednou týdně proto dopřejte štětcům a spol. jemnou, ale účinnou lázeň.

Příliš usilovně čistíme

Pamatujte, že pleť obličeje je jednou z nejcitlivějších, co na těle máme. A tak bychom se k ní podle toho měly i chovat. Pokud make-up odličujete večer spíše „silou“ a usilovně pokožku drhnete, můžete ji poškrábat. Navíc můžete poškodit i jemné žilky pod povrchem pokožky, což vede k tmavým skvrnám nebo viditelným žilkám.

Nic nevyhodíme

Je dobré pamatovat na to, že i kosmetické produkty mají svoji životnost. A tak i když máte pocit, že ta podkladová fáze je ještě pořád „v pohodě“, i když jste ji otevřeli na jaře, skutečnost bude někde jinde. Tím, že výrobek otevřete, se k němu dostane vzduch, který postupně snižuje jeho životnost, navíc každým kontaktem s vašimi prsty či aplikátorem do produktu zanesete nejrůznější mikroorganismy a nečistoty. Takže žádná nostalgie – co je otevřené déle než 6 měsíců nebo co změnilo konzistenci či vůni, s tím je třeba se rozloučit.

Nemyjeme si před líčením ruce

Většina z nás make-up nanáší prsty. A jste si jistá, že je máte vždycky zcela čisté? Nejspíš ne. Tedy pokud si ruce těsně před tím, než se začnete líčit, pečlivě neumyjete mýdlem a vodou. Bez toho bychom si na obličej vůbec neměly sahat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat