Došel vám odličovač? Záchranu hledejte v lednici

Ať už bezradně koukáte na prázdnou lahvičku od odličovače nebo hledáte alternativy k průmyslově vyráběným odličovacím mlékům, sérům či emulzím, máme pro vás několik možností, které si s make-upem snadno poradí. A co víc, jsou čistě přírodní a vaši pleť krásně vyživí.

Jaké domácí zásoby můžete pro odlíčení použít?

Mléko

Obsahuje proteiny a tuk, což je ideální kombinace pro péči o pleť. Navíc je zásobárnou kyseliny mléčné, jež je součástí řady kosmetických produktů. Pro odlíčení zkrátka nalijte mléko na odličovací tamponek a jemně s ním odstraňte zbytky make-upu. Poté obličej ještě opláchněte vlažnou vodou.

Malý tip – jestliže máte problémy se suchou pletí, použijte mléko plnotučné, pokud vás trápí mastná pokožka, sáhněte po tom odtučněném.

Gel z aloe vera

Ani tato surovina není v kosmetickém průmyslu žádnou novinkou. Tak proč ji nevyužít v její nejčistší podobě? Obsahuje více než 15 aminokyselin a přes 200 fytonutrientů, takže je jasné, že naší pokožce více než prospěje. Kromě toho umí gel z aloe zbavit i make-upu, a to dokonce i očního (aniž by podráždil jemnou pokožku či oči).

Kokosový olej

O přínosech kokosového oleje na naše zdraví či krásu se dozvídáme prakticky každý den. Tak si na seznam ještě připište odličovací schopnosti tohoto zázraku! Poradí si i s voděodolným make-upem a ještě vaši pleť zanechá dokonale vyživenou a krásně hebkou.

Okurková šťáva

Naše babičky používaly okurku při péči o problematickou pleť. Tak proč se neinspirovat! Je skvělým čisticím prostředkem a navíc pleť hydratuje. Pro odlíčení okurkovou šťávu smíchejte s několika kapkami oleje (olivového nebo kokosového, případně oleje kosmetického), pak zaručí skutečně dokonalé odstranění líčidel.

Avokádová pasta

Zdobí vaše oči voděodolný make-up a lahvička s odličovačem zeje prázdnotou? Pak nemusíte zoufat. Prostě vezměte kousek avokáda, rozmačkejte ho na jemnou pastu a s pomocí vatového tamponku nalíčení odstraňte. Po odstranění make-upu z obličeje můžete využít zbytek avokáda na výživnou masku. Tento plod je totiž pro naši pokožku opravdovým pokladem. Přidat k němu můžete trochu medu nebo jogurtu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat