Obličejové masky z domácích zásob. Stačí mít banán nebo majonézu

Pro pleťové masky nemusíte do drogerie, stačí vzít si k ruce třeba takovou majonézu nebo banán!

Jaro je konečně tady! Už se těšíte, jak vystavíte tvář sluníčku, na které jsme tak dlouho čekali? Užijte si to, ovšem dbejte na svoji pleť, která zvlášť v tomto období potřebuje hydrataci. Co jí dopřát a jaké domácí masky umíchat, aby byla spokojená a atraktivní?

Banánová pro všechny typy pleti

Kdo potřebuje botox, když máte banány? Použijte tenhle sladký zázrak jako přírodní, domácí masku na obličej, která hydratuje pokožku a zanechává ji měkčí. Rozmačkejte či rozmixujte dva středně velké sladké banány do hladké pasty, tu pak jemně aplikujte na tvář a krk. Nechte působit po dobu 10 až 20 minut, poté opláchněte studenou vodou. Další oblíbená receptura na banánovou masku vyžaduje 1/4 šálku jogurtu, 2 lžíce medu (přírodní léčba akné) a 1 střední banán.

Z jablečného octa

Používání jablečného octa jako kosmetického toneru se prý datuje do doby Heleny Trojské – a dnes je stejně efektivní. Nejdříve si umyjte obličej, poté promíchejte 1 lžíci jablečného octa s 1 šálkem vlažné vody. Roztok aplikujte na pleť a nechte uschnout jako masku. Opláchněte. Tato maska se hodí pro problematickou pleť se sklony k akné, vyrážkám a skvrnám.

Ze sušeného mléka

Smíchejte 1/4 šálku sušeného mléka s dostatečným množstvím vody tak, abyste vytvořili hustou pastu. Důkladně naneste na obličej, nechte zcela vyschnout a poté opláchněte teplou vodou. Vaše tvář se bude cítit svěží a omlazená. Tato mléčná vzpruha se hodí pro všechny typy pleti.

Z ovesných vloček

Pokud hledáte rychlé řešení, které vám umožní cítit se lépe, v hrnci zkombinujte 1/2 šálku teplé vody a 1/3 šálku ovesných vloček. Vařte po dobu dvou až tří minut, přidejte 2 lžíce čistého jogurtu, 2 lžíce medu a 1 vaječný bílek. Naneste tenkou vrstvu masky na obličej a nechte ji působit 10 až 15 minut. Potom opláchněte teplou vodou. (Ujistěte se, že jste umístili kovové nebo plastové sítko do dřezu, abyste zabránili ucpání odtoku.) Tato maska zklidňuje vyrážky a ekzémy, působí při odstraňování odumřelých kožních buněk.

Z majonézy

Proč utrácet peníze za drahé krémy, když si můžete vychutnat uklidňující domácí masku na obličej, navíc z domácích zásob? Rozdělejte majonézu, pečlivě ji naneste na obličej a nechte dělat svoji práci (20 minut). Poté utřete a opláchněte studenou vodou. Vaše tvář bude čistá a hladká.

Z jogurtu

Chcete-li vyčistit kůži a stáhnout póry, aplikujte na tvář obyčejný bílý jogurt a nechte ho působit asi 20 minut. Pro revitalizační obličejovou masku smíchejte 1 čajovou lžičku bílého jogurtu s kapkou pomerančové šťávy a 1 čajovou lžičku aloe vera. Nechte směs na tváři po dobu nejméně pět minut a opláchněte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat