Části těla, která při opalování zapomínáme chránit

Slunečné letní počasí nepřináší vždy jen radosti, ale také nepříjemné spáleniny. To když podceníme ochranu pokožky před působením slunečních paprsků. Většina z nás si poctivě maže například záda nebo obličej, ale zapomíná na další části těla, které jsou ke spáleninám extrémně náchylné.

Pokud ležíme na pláži nebo u rybníka, případně vyrazíme na výlet, většinou si namažeme záda, nohy, paže, dekolt. Ale co ostatní partie?

Ach, ta hlava

Zatímco obličeji věnujeme pozornost, o pěšince ve vlasech už se to příliš říci nedá. A přitom ta je ke spálení velmi náchylná! Každý, kdo si ji někdy „přismahl“, vám potvrdí, jak bolestivé může být i obyčejné česání. Se spálenou kůží hlavy mívají ostatně spoustu zkušeností i pánové s pleškou – také ti by se měli vždy venku před sluncem chránit! Porozhlédněte se v obchodě po speciálním přípravku s UV faktorem, který je pro pokožku hlavy určen. Případně zvolte emulzi, která vám neslepí či nezmastí vlasy.

Pěšinka ve vlasech není jediným opomíjeným místem na hlavě. Schválně, kdy jste si naposledy nanesli přípravek určený k opalování na uši? Přitom takové spálené špičky uší vám mohou způsobit nejednu bezesnou noc.

A hlava do třetice. Nikdy nezapomínejte nanést přípravek s UV faktorem také na rty! Pokud se vám nechce na rty používat klasický opalovací krém, pořiďte si speciální balzám na rty. Pamatujte, že jeho aplikaci musíte často opakovat!

Ramena, kolena a spol.

Spousta lidí si sice namaže záda, ale zapomínají na krk a ramena. Přitom zde je pokožka velmi citlivá a velmi ráda se spálí. Stejně je tomu i na břichu. To navíc nevystavujeme slunečním paprskům po celý rok, a tak je velmi citlivá na slunce.

K dalším opomíjeným partiím patří podpaží a vůbec celá spodní strana paží (jakmile si například na dece u vody dáte ruce za hlavu, vystavujete tuto velmi jemnou pokožku slunci).

Na nohách nevěnujeme dostatečnou pozornost spodní straně kolen, ale také například nártům a prstům na nožkách (ty nezapomínejte mazat, kdykoli vycházíte ven jen v sandálech nebo žabkách či jiných otevřených botách, a to nejen k vodě, ale například i při cestě na nákup apod.).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat