Masky pro každý typ pleti, které si vyrobíte doma

Stále více lidí spoléhá nejen v péči o své zdraví, ale i o svou krásu na sílu přírody. Patříte k těm, kteří si kosmetiku vyrábíte doma? Pak pro vás – a nejen pro vás – máme několik tipů na skvělé pleťové masky, jež nejenže nezatíží váš rodinný rozpočet, ale ještě máte většinu ingrediencí na ně dávno doma.

A co je hlavní – tyto masky jsou 100% přírodní, takže vaší pleti dodají všechny potřebné živiny.

Suchá, citlivá pokožka

Pokud vás trápí suchá pleť, potřebujete masku, jež jí poskytne dostatečnou hydrataci a potřebné živiny a která podpoří hojení namáhané pokožky.

Co budete potřebovat: 2 lžíce jemně mletých mandlí, 4 lžíce jemně mletých ovesných vloček, 2 lžíce medu, 2 lžíce citronové šťávy.

Masku velmi jemně aplikujte na obličej a krouživými pohyby chvíli pokožku masírujte. Pak nechejte 5 minut ještě působit a opláchněte. Zbytek masky uchovávejte v lednici.

Nežádoucí lesk

Máte spíše mastný typ pleti, a tak vás trápí neustále se lesknoucí obličej? Nezoufejte! Potřebujete masku, jež vaši pokožku nejen zklidní, ale také hydratuje.

Co budete potřebovat: 1/2 šálku bílého jogurtu a 1/2 šálku jahod.

Jahody rozmačkejte, přidejte jogurt a promíchejte. Naneste na obličej a nechejte působit 20 minut. Poté opláchněte.

Hydratační první pomoc

Potřebuje vaše pleť rychle hydratovat (například po pobytu v letadle, koupání v chlorovaném bazénu nebo v moři apod.)? Pak vsaďte na avokádovou masku!

Co budete potřebovat: 1 opravdu zralé avokádo, 1/4 šálku jemně mletých ovesných vloček, 2 lžíce medu.

Dopřejte své pokožce tuto masku po dobu 10 až 15 minut a poté ji důkladně opláchněte.

Sbohem, vrásky

Začínáte na své pleti pozorovat první vrásky? Je nejvyšší čas dopřát jí pořádně výživnou vzpruhu, a to nejen zvenčí, ale i zevnitř!

Co budete potřebovat: 1 šálek bílého jogurtu, 1/2 šálku jahod, 1/2 šálku zralého ananasu. 1 lžíci kokosového oleje, 1 lžičku prášku ze spiruliny.

Všechny ingredience rozmixujte. Většinu tohoto smoothie vypijte, část pak použijte jako masku na obličej. Nechejte ji působit asi 5 minut a poté ji pečlivě omyjte.

Opuchlý obličej

Občas se v zrcadle po ránu nepoznáváte kvůli opuchlému obličeji (například v důsledku nedostatku spánku, konzumace alkoholu předchozí večer nebo dehydrataci)? Povolejte masku z kávy!

Co budete potřebovat: 2 lžíce mleté kávy (ideálně čerstvě mleté), 2 lžíce kakaa, 1 lžíci medu, 3 lžíce bílého jogurtu a 1 lžíci olivového oleje.

Všechny přísady dobře promíchejte a aplikujte na obličej. Dopřejte si jemnou, 10minutovou masáž a poté směs smyjte vlažnou vodou.

Unavená pleť

Pokožka bez života a lesku? Dopřejte jí tuto úžasně voňavou masku, která jí dodá potřebné živiny a probudí ji.

Co budete potřebovat: 1 šálek mleté kávy, 1/2 šálku cukru, 1/2 šálku mořské soli, špetku skořice, 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje.

Všechny ingredience smíchejte v kompaktní hmotu. Směs pak naneste na pokožku, nechejte 15 minut působit a poté důkladně opláchněte. Zbytek masky vám vydrží v chladu několik dní.






Celkem 7 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat