Krásné vlasy? Základem je správné mytí

Ačkoli si vlasy myjeme (téměř) denně, občas se dopouštíme chyb, které přirozené pokrývce naší hlavy zrovna neprospívají. Jak tedy na správnou péči o vlasy?

Mytí vlasům nezaručuje pouze jejich krásný vzhled, ale především zdraví. A abychom jim zajistili obojí, měli bychom dodržovat následující tipy.

1.    Začínáme hřebenem

Ještě než vlasy namočíte, důkladně je pročešte. Jednak vlasy zbavíte těch největších nečistot, jednak odstraníte odumřelé buňky z pokožky hlavy. Navíc vlasy při mytí tolik nezacucháte.

2.    Magie se šamponem

Poté, co vlasy namočíte, si do dlaně nalijte malé množství šamponu (přibližně odpovídající čajové lžičce) a ještě v dlani jej rozřeďte troškou vody. Pak začněte šampon nanášet na vlasy – začněte u kořínků a postupně jej rozprostřete po celé délce. Ale pozor, žádné zdržování – šampon by neměl zůstávat na vlasech déle než minutu. Jeho úkolem je vlasy umýt (což za minutu jistě zvládne a vy také), ne je vysušit. Pokud máte vlasy hodně znečištěné, první šampon opláchněte a proces zopakujte. Nakonec můžete vlasy ošetřit kondicionérem, pokud není beoplachový, důkladně jej z vlasů vymyjte.

Pokud používáte kondicionér, nanášejte ho od konečnů vlasů až do vzdálenosti 10 cm od pokožky hlavy. Blíže k hlavě není potřeba vlasy vyživovat, protože mají dostatek živin od kořínků. Kondicionér vždy důkladně smyjte – při projetí vlasů prsty, by neměly vlasy klouzat, ale jakoby trochu zadrhávat. Zbytkový přípravek vlasy zbytečně zatěžuje a hůře se upravují a rychleji vypadají unaveně.

Kondicionéry i masky nechte na hlavě působit pár minut, ať mají vlasy čas účinné látky vstřebat.

3.    Po umytí

Vlasy spláchněte teplou vodou a jemně vysušte měkkým ručníkem. Buďte ale opatrní, mokré vlasy jsou velmi zranitelné, takže je příliš netřete. Ani je nečešte bezprostředně po umytí – počkejte, až trochu oschnou a poté je opatrně projeďte hřeben s velmi řídkými zuby (v žádném případě vlhké vlasy nekartáčujte). Pokud spěcháte a musíte použít fén, pamatujte, že horký vzduch vlasy ničí.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat