Co všechno na sebe nenapatláme, abychom byly krásné…

Že pro krásu se musí trpět, to je stará a ověřená pravda. Ovšem některé kosmetické přípravky tak trochu útočí na náš dávicí reflex. Vyzkoušely byste je?

Pleťová maska z ptačích exkrementů, Japonsko

Již v 18. století používali gejši a herci japonského divadla prášek z ptačích exkrementů, aby z obličeje odlíčili těžký bílý make-up. Na nápad používat ptačí výkaly navázaly některé kosmetické firmy a salony i dnes. Lidé, kteří masku vyzkoušeli, si ji prý nemohou vynachválit – pleť je po ní údajně neuvěřitelně jemná a porcelánově bílá. Ovšem takové ošetření pokožky není zrovna levnou záležitostí – japonské lázně Shizuka v New Yorku účtují za 50minutovou proceduru 180 dolarů (asi 3100 Kč). Rozhodně ale nezkoušejte vyrobit takovou masku doma – exkrementy obsahují nebezpečné toxiny, které musejí být odborně odstraněny!

Mravenčí koupel, Japonsko

Sprchový gen z mravenců má prý osvěžit tělo i duši a dodat vám energii. Kyselina mravenčí se údajně skvěle hodí především pro mastnou pleť a pomáhá spolehlivě odstranit odumřelé buňky. Takže až příště budete nešťastní z armády mravenců, okupující vaši kuchyň, vzpomeňte si, že jsou to vlastně pomocníci pro vaši pleť…

Kondicionér z býčího spermatu, Londýn

Některé věci si prostě nevymyslíte, i když zní sebevíc nepravděpodobně. A to je případ i londýnského kadeřnického salonu Hari’s, kde nabízejí masku na vlasy, jejíž hlavní přísadou je býčí sperma. Zákazníci jsou prý nadšení, po ošetření se vlasy lesknou a mají objem. Maska si dokonce vysloužila přezdívku „Viagra pro vlasy“. Ošetření vás přijde na 85 dolarů (asi 1500 Kč).

Nápoj krásy z placenty, Japonsko

Touha po mládí a kráse nezná evidentně mezí, a tak v Japonsku přišli s nápadem udělat nápoj z placenty, konkrétně té prasečí. Ano, je plná vitaminů, minerálů a dalších živin, ale většina z nás by asi dala přednost pilulce multivitaminu, ty statečnější bude v Japonsku stát 300mililitrová lahvička placentového nápoje 1000 jenů, tedy asi 150 Kč.

Šnečí krém, Chile

Sliz, kterým jsou šneci a slimáci pokryti, je chrání před nepříznivými vlivy prostředí. A když to funguje u nich, proč by to nemělo fungovat u lidí? Tak asi taková je logika výrobců šnečích krémů. A, světe, div se, pozitivní vliv na pokožku byl u něho opravdu prokázán! Takže to vypadá, že šneci budou užiteční i jinak než jen jako francouzská pochoutka.
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat