Kávu nemusíte jen pít. Povzbudí pokožku a zatočí s celulitidou

Patříte mezi milovníky kávy? Pokud si ji připravujete doma, rozhodně nevyhazujte lógr. Vaše pokožka jej totiž bude milovat. A i když mezi konzumenty tohoto lahodného nápoje nepatříte, vyplatí se čas od času spařit kávu a využít ji ke své kráse. Jak?

Kávu upotřebíte pro zdraví a krásu pokožky od hlavy až k patě. A to doslova. Nevěříte?

Voňavý scrub proti celulitidě

Zapomeňte na peelingové přípravky z obchodu. Prostě smíchejte 1/2 šálku mleté, spařené kávy, 1/2 šálku hnědého cukru, 1/4 šálku kokosového oleje a 1 lžičku skořice. Tenhle scrub nejen úžasně voní, ale antioxidanty, jež obsahuje, pokožku vyživí. A co víc, bude vaším spojencem v boji proti celulitidě. Dopřejte si ho klidně dvakrát týdně!

První pomoc pro oteklá víčka

Vzbudili jste se ráno po náročné noci a místo očí máte jen úzké štěrbiny, které zakrývá otok z nedostatku spánku a únavy? Pak využijte svou ranní kávu do posledního zrníčka. Doslova. Vezměte čerstvý lógr a dejte jej pořádně vychladit do lednice. Pak jej v tenké vrstvě aplikujte do okolí očí a na víčka (opatrně, ať se vám káva nedostane do očí). Kofein dokáže zvýšit cirkulaci krve a projasnit a napnout pokožku.

Projasňující maska

Pokud vaší pleti chybí jiskra a vypadá unaveně, dopřejte jí pořádnou vzpruhu s kávovou maskou. Jak na to? Smíchejte 2 lžíce spařené mleté kávy, stejné množství kakaového prášku a 3 lžíce mléka nebo jogurtu. Masku naneste na obličej a nechejte 10 minut působit. Nejenže pleť vyživíte, ale napnete a prozáříte.

Jemná masáž pro pokožku hlavy

Zatímco obličej rozmazlujeme nejrůznějšími séry, na tělo používáme nejrůznější mléka, na ruce i chodidla pak krémy, na pokožku hlavy často úplně zapomínáme. Přitom i ona by si zasloužila péči! Dopřejte jí jemnou masáž s pomocí spařené, mleté kávy. Potřebovat budete asi půl šálku. Po masáži hlavu spláchněte vlažnou vodou. Jen pozor, pokud máte blond vlasy – káva na nich může zanechat tmavé skvrny.

Koupel pro jemná chodidla

Toužíte po jemných patách? Pak si dopřejte koupel s vůní kávy. Do lavoru s teplou vodou vsypte asi dva šálky spařené mleté kávy a pěkně svá chodidla vymáčejte. Pedikúra pak už bude hračka. Navíc taková kávová koupel pro chodidla po náročném dni představuje vzpruhu pro celé tělo.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat