Nechoďte spát s mokrými vlasy. Zaděláváte si na spoustu problémů

Někdy to zkrátka jinak nejde. Taky chodíte spát s mokrými vlasy? Pak si koledujete o spoustu problémů! Který je podle vás ten nejzávažnější?

Říká se, že pokud je chladněji a vy jdete spát s mokrými vlasy, můžete si přivodit nachlazení, dráždivý kašel nebo rýmu. Teorie, která podporuje tuto myšlenku, je taková, že tělo má v tuto chvíli oslabený imunitní systém a je náchylné k nákaze (vše však záleží na aktuálním zdravotním stavu). Buď jak buď, i v teplém prostředí je něco takového riskantní! Jak to?

Tvorba lupů

Bílá záplava pokaždé, když si prohrábnete vlasy? Za tvorbou lupů stojí spánek s mokrými vlasy! Šupinky se totiž objevují v důsledku houbové infekce. Vlhký a teplý polštář, který přichází do kontaktu s hlavou, jim vyloženě nahrává. Navíc se dostavuje tolik otravné svědění, které narušuje spánek. Suma sumárum, odumřelé kožní buňky se hromadí a dochází k celkovému zhoršování problému. Proto se ujistěte, že když uleháte do peřin, jsou vlasy suché na dotek.

Onemocnění pokožky hlavy

Jedním z nejnebezpečnějších efektů spánku s mokrými vlasy? Stav lékařsky známý jako tinea capitis. Tuto infekci specifikují malé skvrny, které se objevují na pokožce hlavy. Co nejdřív působí docela nevinně, je poměrně záludné. V případě, že jsou mokré vlasy a spánek vaším „denním chlebem“, zaděláváte si na plešatost! Tinea capitis je vysoce nakažlivé a rychle se šířící onemocnění, které můžete „darovat“ i partnerovi, pokud si půjčí váš polštář.

Ztráta vlasového lesku

Když jsou vaše vlasy zdravé, mohou se pyšnit sexy leskem, který je velmi žádoucí. Spánek s nevysušenou kšticí ale má na tenhle punc luxusu negativní dopad. Mokré prameny v kombinaci s vlhkým polštářem pracují rychle při rozpadu vodíkových vazeb vlasů, což vede k tomu, že se vlasy stávají křehkými a mdlými. (Pokud doopravdy není zbytí a musíte si jít lehnout s mokrou hlavou, zabalte „mozkovnu“ do hedvábného šátku.)

Náchylnost k poškození

Mokré vlasy jsou zároveň náchylnější vůči poškození a následně přecitlivěle reagují na kartáčování, vysoušení i žehlení, doslova totiž praskají zevnitř. Taky nikdy nemůžete odhadnout, v jakém stavu je ráno poté „najdete“.

Pravděpodobně budete mít problémy s legračními vlnkami, kudrlinkami či zacucháním. V mnoha případech je nutné kštici znovu namočit, aby se vůbec dala zkrotit. To obírá o drahocenný čas. Proto nikdy nevynechávejte kondicionéry, oleje a ochranná séra, která tyto stavy aspoň o trochu mírní. Kadeřníci zároveň radí používat hedvábné ložní prádlo, které „klouže po vlasech“, což snižuje tření.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat