Jídlem ke krásné pleti: 5 věcí, po kterých sáhněte

Že jídlem ovlivňujeme své zdraví, je známá skutečnost. Stejně, jako že zdraví souvisí s krásou. Jak si pomocí potravin zajistit krásnou pleť?

Existuje pět pochutin, které byste – chcete-li mít zářivou a zdravou pleť – rozhodně neměli ignorovat.

Sladké brambory

Sladké brambory obsahují velké množství beta karotenu, který zajistí naší pleti hedvábně jemnou strukturu. Navíc jsou bohaté na některé důležité vitaminy a minerály.

Pokud však ve svém obchodě sladké brambory neseženete (přece jen jsou v našich zeměpisných šířkách poněkud exotickou plodinou), nebo vás jejich specifická chuť tak docela neoslovila, vsaďte na starou dobrou mrkev – účinky má stejné.

Kiwi

Vitamin C je pro naši pleť velmi důležitý (a kiwi je jeho skvělým zdrojem). Ovlivňuje produkci kolagenu a podílí se tak na boji proti vráskám. Jedna studie dokonce potvrdila, že ženy, jež konzumovaly stravu bohatou na vitamin C, neměly tak často potíže se suchou pletí ani s vráskami.

Abyste nemuseli neustále jíst jen kiwi, sáhněte po jiném ovoci – teď v zimě mají právě sezonu pomeranče a grapefruity, jež obsahují rovněž množství tohoto vitaminu.

Hořká čokoláda

Máte pocit, že je to až příliš dobrá zpráva, než aby mohla být pravdivá? Tak vězte, že kvalitní čokoláda s vysokým obsahem kakaa obsahuje látky zajišťující pleti jemnost a optimální hydrataci. Ovšem nesmíte to s ní přehánět. Úplně stačí kostička denně!

Jogurt

Jogurt ovlivňuje nejen kvalitu naší pleti, ale také díky biotinu zpevňuje nehty. Jako byste potřebovali další důvody, proč tuhle skvělou potravinu zařadit na jídelníček.

Ořechy a semena

Dopřejte si hrstičku mandlí, oříšků nebo třeba slunečnicových či dýňových semínek ke svačině. Dodáte tělu vitamin E, který má blahodárný účinek i na naši pleť.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat