Sprcha ráno versus večer. Kdy je zdravější dopřát tělu očistu

Lidé mohou mít rozdílné názory na to, kdy je lepší se sprchovat, zda v noci, nebo ráno. Která varianta je výhodnější? Záleží na tom, s jakými problémy válčíte!

Někteří lidé chtějí začít den s čerstvým, čistým pocitem, proto před nebo po snídani pospíchají do sprchy. Ti druzí by naopak nesnesli, kdyby měli jít spát neumytí. Co je lepší? Ve skutečnosti obě verze mají své výhody a nevýhody. Takže, kdy je lepší sprchovat se spíš ráno?

Pokud máte mastnou pleť

Během spánku se pokožka mastí, proto je vhodné si ráno oplachovat obličej a popřípadě i celé tělo. To může zajistit pocit svěžesti a zdravější pleť.  

Vaše vlasy se kroutí

Jít spát s mokrými vlasy? Riziko! Kštice se může lámat a dělat samou neplechu – třeba lokýnky. V případě, že na to trpíte, sprchujte se spíš ráno. Sprcha vlasy může trochu zkrotit, a navíc máte šanci použít fén nebo žehličku na vlasy. Efekt těchto tepelných úprav zůstane zachován – ne jako v noci, když se vlasy otírají o polštář.

Nejste ranní ptáče

Nesnášíte rána? Pak je osvěžující sprcha určená právě pro vás. Dejte si kávu a běžte se „probrat“ pod kapky vody. Ta vlažná vás nastartuje jako nic jiného!

Pracujete v kreativním oboru

Někteří lidé považují sprchu za místo, kde přichází na nejrůznější nápady. Snáze se totiž uvolní. Patříte k nim? Pak není co řešit. Čeká-li vás náročný den plný přemýšlení, zahajte ho jedině relaxační sprchou.

Za rozbřesku sportujete

Ranní jogging má bezesporu mnoho výhod. Taky ho tak milujete? Pak jistě hned po něm navštěvujete koupelnu. A to je v pořádku. Sprcha vás dá dohromady! Něco takového pro vás naopak vůbec není? Pak musíte vědět, kdy je lepší sprchovat se před spaním!

Máte potíže s usínáním 

Problémy se spánkem nechodí po horách, ale po lidech. Počítáte-li ovečky, nebo se v noci probouzíte, dopřávejte si před ulehnutím do postele uvolňující sprchu nebo koupel.

Trpíte na suchou pokožku

Pokud máte suchou pokožku, vynechejte ranní sprchu a dejte jí přednost spíš před spaním. Po ní by měla následovat péče s pomocí hydratačního mléka.

Pracujete ve špinavém prostředí

Ať už celý den pracujete na slunci, nebo vám vadí všudypřítomný prach, pravděpodobně se večer budete chtít cítit čistě a svěže. Sprchování po „šichtě“ se tak vyloženě nabízí.

Trpíte alergiemi

Když se umyjete před spaním, všechny neviditelné alergeny, které se nahromadily na vašem těle a vlasech, se odplaví. Tím eliminujete riziko, že se nějací nezvaní hosté přemístí na váš polštář.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat