Syrová brambora jako kosmetická první pomoc. Budete překvapeni, co vše dokáže

Deprimují vás kruhy pod očima, kvůli kterým budíte dojem, že jste po flámu? Zbavte se jich pomocí brambory! Mimochodem, ta vám také zesvětlí tmavé podpaží a hodí záchranné lano v případě akné.

Že brambory jsou jen obyčejnou přílohou? Ale jděte, kdo vám to namluvil? Pokud si čerstvé slupky přiložíte na čelo, zbavíte se bolestí hlavy. Šťáva ze syrových kousků léčí bolest v krku i překyselený žaludek, vývar z těch vařených zase uklidní rozbouřené trávení. „Erteple“ také čistí skvrny od bláta a odstraní saze z kamen. Nezklamou vás ani jako leštidlo skla, nožů a příborů. To ale pořád není všechno, protože skvěle poslouží i jako kosmetika! Jaké trable s krásou zaručeně vyřeší?

Tmavé podpaží už bude minulostí

Už jste někdy slyšeli o tom, že tato zemědělská plodina obsahuje kyselinu, která přirozeně a hlavně šetrně bělí pokožku? Máte dokonce hned tři možnosti, jak ji použít – masáž podpaží rozkrojenou bramborou, půlhodinový „obklad“ tenkými plátky, nebo aplikaci kaše vytvořené ze strouhané zeleniny, kterou necháte působit 20 minut. Ať už si vyberete jakoukoli variantu, bezprostředně po kúře opláchněte ošetřované místo vlažnou vodou, a následující den se vyhněte deodorantu. Když tento postup budete opakovat obden, výsledky uvidíte už za pár dní!

Na kruhy pod očima už můžete jen vzpomínat

Co si budeme vykládat, „pytle“ pod očima nepotěší vůbec nikoho – a nejen po ránu. Co stojí za jejich vznikem? Podle odborníků mezi časté viníky patří dědičnost, alergie, nedostatek spánku, konzumace alkoholu nebo zadržování vody v organismu. Že jste na tuhle svízel zkusili vše možné i nemožné, ale bez valného výsledku? Ačkoli to zní asi všelijak, řešení tohoto problému představují dvě „kolečka“ brambory. Přiložte si je na zavřená víčka. Čím déle tam „pobudou“, tím samozřejmě lépe. Po jejich odstranění vás čeká hodně milé překvapení…

Léčba akné, co je poněkud neobvyklá

Ano, čtete správně. Pokud vás trápí akné, vsaďte na potravinu, na níž si pochutná nejeden tuzemák. Dar z polí totiž obsahuje poměrně dost draslíku. Tento minerál, jenž ovlivňuje aktivitu svalů, povzbuzuje peristaltiku střev a dohlíží na udržování vodní rovnováhy tkání, je také velkým nepřítelem rudých pupínků. A to je také důvod, proč se „pacientům“ s akné doporučuje bramborová šťáva! V té se namočí vatový tampon, jehož prostřednictvím se blahodárná tekutina aplikuje přímo na zasažené oblasti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:28
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:22
283 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:13

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat