Kokosový olej pomáhá s růstem nehtů a brání lámání i třepení

Která žena nechce mít upravené a atraktivní nehty? Bohužel, kombinace drsného prostředí, špatné stravy a každodenní práce si s jejich krásou a zdravím příliš nerozumí. Který spasitel zachrání situaci? Kokosový olej!

Nehty jsou „vyrobené“ z keratinu, je v nich však uzamčen i vysoký obsah vody, díky níž jsou pružné a měkké. Již drobný nedostatek této životadárné tekutiny je ovlivňuje tak, že na pohled vypadají suché a drsné. Použití kokosového oleje však může již vzniklé škody napravit! Takže, jak a kdy kokosový olej aplikovat? Zde jsou některé tipy!

Léčí houbové infekce

Pravidelné používání kokosového oleje chrání nehty před houbovými infekcemi. „Kokosák“ totiž obsahuje antifungální kyseliny, které nejenže eliminují výskyt hub, ale také zvlhčují pokožku a dodávají nehtům určité živiny.

Stačí mít po ruce 5 dílů extra panenského kokosového oleje a 1 díl oreganového oleje. Promíchejte a tuto směs naneste na nehty a ruce. Nechte působit několik minut, dokud se maska zcela nevstřebá. Přebytky opláchněte vodou. (Aplikujte ideálně jednou denně – a do té doby, než se objeví první výsledky.)

Pomáhá s růstem nehtů

Kokosový olej napomáhá růstu nehtů, neboť obsahuje všechny živiny potřebné k jejich hydrataci. Potřebujete 1/4 šálku organického kokosového oleje, 4 kapky rozmarýnového oleje a 1/4 šálku medu.

V misce smíchejte všechny ingredience a vložte je do mikrovlnné trouby (na 20 sekund). Jakmile je směs zahřátá, ponořte do ní nehty a 15 minut odpočívejte. Takto to proveďte alespoň jednou týdně. Zanedlouho se vaše nehty stanou silnější a zdravější.

Zvlhčuje kůžičku

Kokosový olej slouží jako perfektní prostředek pro léčbu suché kůžičky a záděr. Jeho změkčující povaha navíc může zabránit tomu, aby se nehty staly křehkými. Jak postupovat v tomto případě? Malé množství kokosáku aplikujte přímo na suchou kůžičku a nechte vstřebat. Přebytky otřete ubrouskem.

Zabraňuje lámání i třepení

Pokud jsou nehty neustále vystaveny vodě, křehnou, lámou se a třepí. Naštěstí i tady kokosový olej pomáhá. Vmasírujte ho do nehtů a jejich okolí. Opět nechte vstřebat.

Zmírňuje drážky a rýhy

Objevují se vám na nehtech drážky a rýhy? Podle některých to poukazuje na problémy se zažívacím traktem, nebo otravu. Kromě vnitřní léčby se osvědčuje i ta vnější – s pomocí kokosového oleje, který vyniká mikrobiálními vlastnostmi. Jako v předchozích případech platí, že stačí nanést malé množství na nehty a jejich okolí a provést krátkou masáž – ideálně denně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat