Přírodní kosmetika na kruhy pod očima. Nejlepší najdete v kuchyni

Že s nechtěnou „ozdobou“ pod spodními řasami nelze nic dělat, protože odolá všem snahám o její zamaskování? Ale jděte! Zkuste na kruhy pod očima vyzrát s pomocí kávy nebo brambory. Divy svede i okurka vytažená z lednice!

Kruhy pod očima? Tenhle danajský dáreček nemusí nutně být neklamným důkazem toho, že člověk ponocoval do pozdních ranních hodin. Strůjcem totiž bývají i genetické dispozice, špatná životospráva, nadmíra stresu nebo alergie. Vzniku nechtěné „ozdoby“ pod spodními řasami nahrává také zadržování vody v těle, častější konzumace alkoholu či dlouhé „zírání“ na monitor počítače. Co si s takovým nadělením počít? Kamufláž pomocí líčidel není jediným řešením situace. Svěřte svou vizáž „do rukou“ přírodních prostředků, které máte v domácích zásobách! Co vás nadchne?

Brambora. Ta se nezdá

Jako skvěle fungující první pomoc se jeví syrové plátky brambory. Stačí si je jednoduše položit na problémové oblasti a nějakých dvacet minut čekat na zázrak. Kromě toho, že se „pytle“ zneviditelní, zlepší se také pružnost a elasticita pokožky. Je to proto, že tato plodina obsahuje spoustu mědi, která podporuje tvorbu kolagenu a elastinu. Ovšem nouzi nemá ani o vápník zpomalující biologické stárnutí či fosfor urychlující regeneraci kožních buněk. O hloubkovou výživu a hydrataci se postará pro změnu vitamin C, jež zároveň zabraňuje poškození pleti volnými radikály.

Okurka, stará dobrá klasika

Ano, i šťavnatá zelenina, kterou přidáváte do salátů, vám dokáže hodit záchranné lano. Ovšem pozor, okurka nefunguje jenom jako zmizík zmíněné „kosmetické polízanice“. Blahodárné schopnosti dokáže v celé své parádě předvést i o kousek výš! Díky svému složení a přítomnosti antioxidantů totiž významně omezuje tvorbu vrásek. Nechte tedy dva „proužky“ vychladit v lednici a teprve poté je položte na místa, jež vás tolik rozčilují. Poskytnete-li jim několikaminutový prostor volného pole působení, výsledek vás mile překvapí.

Káva se hodí i na vnější použití

Hlásíte se ke skupině jedinců, co si den bez šálku černého zlata absolutně neumí představit? Teď budete mít aromatického nakopávače ještě o něco raději. Věděli jste, že káva je vazodilatační látkou, což znamená, že rozšiřuje cévy? Přesně z tohoto důvodu ve značné míře přispívá ke snižování otoků, což vylepší váš zevnějšek. Neváhejte si tedy trochu „kofeinového zachránce“ vetřít přímo pod oči, úplně nejlépe pravidelně. Nebudete litovat!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat