Trápí vás problematická pleť? Těmto potravinám se vyhněte

08.04.2019 | Krása a móda

Jestliže vás trápí pupínky, akné, suchá, nebo naopak mastná pleť, vinny mohou být mnohdy nevhodné potraviny a dostatek těch prospěšných. Dnes se proto zaměříme na ty, které podobné nešvary způsobují.

Alkohol

Nejen v kosmetice alkohol dokáže škodit naší pleti, také při jeho požívání dochází k rychlé dehydrataci těla a společně s ním samozřejmě i pokožky obličeje a rtů. Alkohol urychluje proces stárnutí a často je viníkem vysušené a flekaté kůže na vaší tváři.

Sladkosti

Cukr a veškeré sladkosti, ve kterých je obsažen, stojí za většinou pupínků, které nás každý den rozčilují při pohledu do zrcadla. Sladkosti potlačují tvorbu kolagenu a naopak zvyšují produkci inzulinu. Výsledkem je problematická pleť se sklony k akné. Vysaďte cukr a uvidíte tu změnu!

Mléčné výrobky

Mléčné výrobky jsou pro zdravé zažívání a vyváženou stravu nezbytnou součástí. Pokud je však konzumujete v nadměrné míře, vystavujete se riziku potíží s tvorbou akné. Původcem tohoto problému jsou hormony, které se v mléce nacházejí a zvyšují produktivitu mazových žláz.

Smažená jídla

Smažená jídla jsou obecně nezdravá, to není žádná novinka. Jenže přehřátý olej, na kterém pokrmy připravujete, má schopnost brzdit váš metabolismus a zpomaluje krevní oběh. Výsledkem je nezdravě vypadají pleť a přibírání v pase.

Brambory a rýže

Obojí je sice zdravější než smažené hranolky, ale pro vysoký obsah škrobů v těchto potravinách se nedoporučuje jejich častá konzumace. Škrob totiž urychluje proces stárnutí buněk a tím pádem zvýšenou tvorbu vrásek a zhoršení elasticity kůže.

Sůl

Další potravinou, která nám zaručí vrásky a suchou pleť, je sůl. Přemíra soli zatěžuje ledviny a způsobuje vysoký krevní tlak. Obojí se na vaší pleti dříve nebo později nepěkně projeví. Buďte tedy v solení střídmí.

Bílá mouka

Bílá mouka a všechny výrobky z ní, jako je pečivo nebo těstoviny, útočí na naše tělo zvýšenou produkcí inzulinu. Podobně, jako je tomu u cukru a sladkostí, může být původcem akné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat