Jak na zdravé nehty a perfektní manikúru

14.04.2019 | Krása a móda

Snad každá žena by chtěla mít krásné ruce s dokonale pěstěnými nehty. Dosáhnout toho však nemusí být nutně složité ani nemožné. Stačí se svým rukám věnovat pár minut každý den a při úpravě nehtů dodržet správný postup.

Výživa je zásadní

Neexistují krásné a zdravé nehty bez dostatku vitaminů a minerálů, které lze snadno získat z vyvážené stravy. Ruce jsou nejčastějším ukazatelem, že je s naším tělem něco v nepořádku. Pro pružné a pevné nehty je důležitý především vitamin E. Ten najdeme v listové zelenině, mléčných výrobcích a nezanedbatelné množství obsahují i ořechy. Dalším nezanedbatelným zdrojem zdraví pro vaše nehty jsou vitaminy skupiny B. Ty najdete například v droždí, vnitřnostech, sýru, vejcích, chřestu, mrkvi nebo třeba v mléce.

Chraňte je

Ať děláte cokoli, co by mohlo vaše nehty poškodit nebo oslabit, vždy používejte rukavice. Zejména při úklidu a kontaktu s chemií, kterou často přidáváme do teplé vody, abychom vyčistily naší domácnost, dochází k narušování přirozené struktury nehtu a jeho oslabování a přesušování. Nehty se poté snadno lámou a třepí. Vysušuje je ale také pudr, který se nachází na vnitřní straně rukavic. Po úklidu vždy ruce umyjte a namažte hydratačním krémem.

Půl práce přes noc

Než půjdete spát, namažte si ruce hutnějším krémem v silnější vrstvě a natáhněte bavlněné rukavice. Ty pomohou dokonalému vstřebání přípravku do pokožky i nehtů, které budou perfektně vyživené a hydratované. Pomůžete tím také rychlejšímu zhojení případných záděr.

Co s kůžičkou?

Ačkoli se nabízí seřezávače, které vás kůžičky zbaví, nikdy byste ji neměly odstraňovat. Kůže totiž částečně chrání nehtové lůžko a jejím odříznutím riskujete zanesení infekce. Kůžička se vždy jen zatlačí tupou, dřevěnou nebo gumovou špachtlí.

Žádná chemie po koupeli

Vyhněte se používání laků a odlakovačů po koupeli, kdy jsou vaše nehty měkké a veškeré přípravky do hloubky vsáknou. Laky a odlakovače obsahují chemikálie, které narušují kvalitu vašich nehtů a po koupeli v teplé vodě o to více.

Aby paráda dlouho vydržela

Pokud chcete, aby lak na nehtech vydržel skutečně dlouho, nejprve nehty jemným, měkkým pilníkem obruste dohladka. Poté je odmastěte odlakovačem a teprve poté naneste lak, ideálně ve dvou tenkých vrstvách. Ty zafixujte bezbarvým lakem a po mírném zaschnutí namažte ruce olivovým olejem. Ten zajistí dokonalé zatažení finální vrstvy laku bez nežádoucích otlaků.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat