Nemáte zrovna modelkovskou postavu? I tak se můžete inspirovat celebritami!

Poslední dobou se všude v médiích objevily fotografie zahraničních i českých celebrit ve slavnostních róbách (předávání Oscarů, Ples v Opeře apod.). Pokoukání je to jistě hezké, jenže málokterá žena s normální postavou si takové modely může dovolit.

Inspirovat se nádhernými šaty Angeliny Jolie nebo Pavlíny Němcové je snadné – pokud tedy máte postavu Angeliny Jolie nebo Pavlíny Němcové…  Pokud vám ovšem příroda nadělila do vínku ženské křivky nebo nějaké to kilo navíc, nejspíš zůstanete jen u obdivných povzdechů.

Nicméně nezoufejte! I dámy s ženskou postavou se mohou inspirovat v Hollywoodu! Ukážeme vám, že i nemodelkovská postava se dá nosit s grácií a elegancí.

Příklad č. 1: Adele

Mladá zpěvačka se svou plnější postavou rozhodně netrápí. Jak se zdá, k nejoblíbenějším kouskům jejího šatníku patří tzv. malé černé šaty. A ty jsou pro ženy s výraznějšími křivkami rozhodně skvělou volbou! Jednak lichotí postavě, jednak opticky zeštíhlují a jsou velmi elegantní. Adele obvykle zvolí šaty s nějakou výraznou aplikací, která přitáhne pozornost a odpoutá ji od případných nedostatků.

Příklad č. 2: Christina Hendrick

Herečka s nádhernou, vysloveně ženskou postavou pokračuje ve stylu Marylin Monroe (taky by se dnes na molech nejspíš neuchytila, ovšem symbolem smyslnosti je dosud) – když už někoho příroda takhle obdaří, neměl by se skrývat. Christina se nebojí přiléhavých šatů, jež zdůrazní štíhlý pas, a ani rozparků, které si řada hvězd s plnější postavou obvykle nedovolí. Přitom rozparek pěkně prodlouží a opticky zeštíhlí nohy – jen nesmějí být příliš vulgární. Mimochodem, plnější ženy by si měly vybírat šaty spíše s rozparkem vpředu než na boku a zvážit by měly i jeho výšku.

Příklad 3: Oprah Winfrey

Americká moderátorka je důkazem, že nemusíte investovat do nákladné róby či na míru šitých šatů (které stejně oblečete jednou dvakrát za život), abyste při formální akci (teď tedy nemáme na mysli ples apod.) vypadala elegantně, i když vaše postava nepřipomíná modelky z obálek časopisů. Zkuste si pořídit výrazný, elegantní trenčkot. Skvělou volbou je výrazný límec, který opět odpoutá pozornost od problematických partií a pásek zdůrazňující ženskost postavy. Nebojte se netradičních materiálů nebo barev!

Příklad č. 4: Queen Latifah

Až dosud jsme mluvili hlavně o zdůrazňování pasu, které skvěle lichotí plnější postavě, ovšem pokud patříte spíše k typu „jablko“, může být zdůraznění pasu problematické (jednoduše proto, že při rovné postavě není pas tak jasně definován). Proto musíte pozornost soustředit na jiné partie – nejlepší volbou jsou ramena a šíje. Tak jako například Queen Latifah – skvěle padnoucí šaty s výraznou aplikací v okolí výstřihu jsou rozhodně povedeným modelem. Navíc je doplnila i výrazným rozparkem, čímž naprosto bezpečně odvedla pozornost od neexistujícího pasu. Mimochodem, pokud se vaše postava podobá hereččině, máte výhodu, že můžete sáhnout po rovných šatech, které si ženy typu „hruška“ dovolit nemohou.

Příklad č. 5: Octavia Spencer

Herečka na letošním předávání cen Oscar zvolila jednoduché, avšak originální šaty výrazné barvy. Všimněte si, jaký mají střih – žádný beztvarý pytel, naopak. Zajímavá aplikace v oblasti pasu odpoutá pozornost od problematičtějších partií a zdůrazní ideální poměr mezi pasem a boky. Octavia navíc jasně ukazuje, že i když máte nějaké to kilo navíc, nemusíte se bát světlých barev. Vsaďte na jasně zapamatovatelnou barvu a příliš ji nekombinujte s jinými odstíny. Opatrně s doplňky – skvělou volbou jsou nahoru vyčesané vlasy a dlouhé náušnice (opticky prodlužují a zeštíhlují oblast krku a šíje). Herečka si navíc velmi dobře uvědomuje, že kdyby oblékla šaty bez rukávů, přilákala by nechtěnou pozornost k silnějším pažím – rukávy k loktům naopak tyto partie skryjí a navíc zeštíhlí a prodlouží ruce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat