Tajné triky podporující pružnost pleti

Elasticita pleti se vytrácí s věkem. Postupem času pokožka ztrácí svoji přirozenou pružnost, což vede k jejímu ochabnutí. Tento proces je bohužel nevratný, ale dá se zpomalit. Jak a čím?

Lidé se často uchylují k estetické a plastické chirurgii, a to v naději, že zpomalí stárnutí. Za zákroky přitom vynakládají nemalé výdeje. Ptáte se, jestli to jde bez nich? Za některé domácí postupy v boji za záchranu pružnosti se mnohé dámy zaručují! Jak i vy zkrotíte ochablou pleť?

Banán

Banán je bohatý na železo, zinek, draslík, hořčík a vitaminy A, B, C a D. Pro flexibilitu pokožky se musí použít ty zralé, o kterých dermatologové říkají, že jsou anti-aging prostředkem. Dvakrát týdně rozmačkejte 1 kus, naneste na obličej, nechte 15 minut působit a omyjte vlažnou vodou.

Přírodní kosmetický jíl

Jíl, ať už bílý, růžový či zelený, je pro pleť záchranou. Pohlcuje nečistoty, stahuje kožní póry, podporuje hladkost pokožky a zvyšuje syntézu kolagenu. Jednou týdně připravte masku z 2 polévkových lžic jílu, 1 čajové lžičky sušeného mléka a vody. Vytvořte hladkou pastu, naneste na pleť, nechte 20 minut působit, smyjte a osušte.

Kokosový olej

S věkem se syntéza kolagenu v kůži stává pomalejší, pojivová tkáň v kůži se oslabuje. Mezi účinná řešení, jak ji „utáhnout“, patří kokosový olej. Díky svému složení flexibilitu pokožky podporuje! Každý den naneste trochu „kokosáku“ na své prsty a zhruba 10 minut masírujte postižené oblasti – odspodu vzhůru. Jelikož kokosový olej proniká do hlubších vrstev kůže, omlazuje kožní buňky, udržuje pokožku hydratovanou a vyživovanou, brání ji před volnými radikály a zpomaluje stárnutí, provádějte masáž vždy před spaním a olej nechte přes noc zcela vstřebat.

Rozmarýnový olej

Eterické oleje se nehodí jen do difuzéru. Konkrétně ten rozmarýnový tónuje uvolněnou pokožku a přítomné antioxidanty podporují její pružnost. Potřebujete pouze 1 lžíci tohoto zázraku a půl okurky. Tu oloupejte, nastrouhejte a přimíchejte k rozmarýnovému oleji. Směs ideálně dvakrát týdně aplikujte na pokožku, nechte 15 až 20 minut působit a poté opláchněte.

Mandlový olej

I mandlový olej je takovým malým zázrakem. Patří k zásobárnám vitaminu E, hydratuje a zároveň snižuje ochablost pleti. Každý druhý den jím masírujte zasažené oblasti. (Před nanesením oleje by pokožka měla být vlhká, olej se lépe vstřebá.) Vhodný je však i ten olivový, který má podobné účinky.

Vaječný bílek

Vaječný bílek je bohatý na bílkoviny, je užitečný při obnově kožních buněk a navrací pleti přirozenou záři, udržuje v ní vlhkost a také ji omlazuje. Smíchejte ho se 2 lžícemi medu, masku naneste na pleť a nechte 15 až 20 minut působit. Aplikujte dvakrát až třikrát měsíčně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat