Připravte své rty k zulíbání

Popraskané a suché rty nevypadají zrovna vábně. Druhou věcí je, že jsou dost bolestivé na dotek a nánosy rtěnky to celé ještě zhoršují a zvýrazňují. Co s tím? Vydejte se cestou k super úsměvu a ulevte svým ústům s pomocí účinného peelingu a masky. Budou připravené k líbání!

V zimě rty potřebují trochu víc lásky, výživy, hydratace a exfoliantů, které zmírní dopady účinků chladného počasí. Vše, co vyžadují, přitom máte doma. Nevěříte? Sáhněte do svých zásob!

Sladké obroušení

Sladký peeling z cukru a medu zbaví rty odumřelé kůže, zvlhčí vrstvu pod ní a připraví ústa na další péči. Med má přirozené antibakteriální vlastnosti, které pomáhají uklidnit a léčit poškozené rty a cukr zase výborně obrušuje (dá se však nahradit i kávovou sedlinou, která působí stejně dobře).

Cukr a med smíchejte a vytvořte pastu hustou tak, aby ze rtů nekapala. Tu naneste svá ústa a opatrně provádějte krouživé pohyby, následně nechte pět minut působit a smyjte teplou vodou. Pokud máte k dispozici i sukulent aloe vera, můžete do peelingu přidat trochu jeho gelu. Aloe pomáhá vázat vlhkost na pokožku a stimuluje produkci buněk.

Úžasná obnovující maska

Med z prvního receptu si ještě ponechte – pro vyživující masku. Vezměte asi tak jednu čajovou lžičku a přidejte hutný bílý jogurt ve stejném množství. Promíchejte, naneste na rty a nechte deset minut působit. Zbytky toho, co se nevstřebá, setřete vlhkým hadříkem. Peeling i masku aplikujte jednou až dvakrát týdně. A výsledky si pojistěte i během nákupu potravin. Víte, které báječné ovoce dělá se rty zázraky? Absolutně nejlepší barevný odstín jim dodá granátové jablko, které má navíc antioxidační účinky.

Smyslné plody granátovníku

Šťáva z jednoho plodu marhaníku granátového (Punica granatum) má více než 40 procent doporučené denní dávky vitaminu. C. A chemikálie, které dodávají semenům jejich krásný odstín, se nazývají polyfenoly. Stačí, když si sladkým nektarem z granátového jablíčka budete své rty potírat. Ústa se barevně i zdravotně oživí a zhydratují. Pochopitelně, že můžete postupovat jako v předchozím případě.

Šťávu z tohoto báječného aromatického ovoce se sladkokyselou chutí, smíchejte s medem, vytvořte pastu, tu naneste na rty a nechte deset minut působit. Rozdíl poznáte ihned. Vy i partner, pro kterého se vaše ústa stanou oblíbenou a sexy částí těla. Půjčíte mu je k polibkům?






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat