Dodejte pleti potřebné vitamíny

Přísloví říká, že krása vychází zevnitř. A ve skutečnosti je to vlastně pravda. Alespoň pokud jde o vaši pleť. Ale jen dostatečně vyživená může vypadat krásně a zdravě.

Pokud toužíte po zdravě a krásně vypadající pleti, ale chcete, aby taková skutečně byla, musíte ji dostatečně zásobit vitamíny, minerálními látkami a živinami. Dobrá je zdravá strava s velkým množstvím ovoce, zeleniny a celozrnných výrobků, které obsahují komplexní sacharidy. Pijte ale také dostatek tekutin, alespoň 1,5 až 2 litry denně. Tekutiny udrží vaši pleť pružnou a vrásky nebudou mít šanci.

A na příjem jakých vitamínů byste měli dbát především?

Vitamin C – energie pro pleť

Vitamin C je takový malý zázrak. Posiluje imunitní systém a zároveň je i důležitý pro ochranu buněk. Dokáže je totiž chránit před volnými radikály, které napadá a dělá z nich neškodné. A obecně lze říct, že čím méně škodlivých radikálů, tím méně vrásek.

Vitamin B – krása pro kůži, vlasy a nehty

Biotin je považován za skutečný vitamín krásy. Patří ke skupině vitaminů B a je důležitou součástí enzymů, které ovlivňují procesy látkové výměny. Posiluje správnou funkci metabolismu, odporuje růst nových buněk, vlasových kořínků a nehtových lůžek.

Zinek – stopový prvek pro kůži a růst buněk

Zinek se v lidském těle vyskytuje jen ve velmi malém množství, proto patří ke stopovým prvkům. Je součástí více než 300 enzymů, a tím se podílí na nesčetných procesech v těle například krvetvorby, hojení ran a obnově a regeneraci. Při nedostatku zinku jsou pleť i vlasy suché, lámavé a bez lesku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Krupicová kaše

(1 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat