Dopřejte si špičkovou kosmetickou péči i v pohodlí domova

Potřebuje vaše vizáž pořádný restart? A co vám brání? Udělejte si kosmetický den, jehož součástí bude napařování obličeje, omlazující tělový peeling a výživná maska na nohy!

Zajít si takhle do kosmetického salonu? Možná vám chybí nálada, možná vám v cestě stojí to, že nemáte negativní test na Covid. Buď jak buď, pořád to ještě neznamená, že za jedno odpoledne nemůžete zkrásnět. Jaké procedury zvládnete i doma, a to levou zadní?

Omlazující tělový peeling

Z pohledu dermatologů je pravidelný peeling důležitý pro odstranění odumřelých buněk, které se shlukují na povrchu pokožky, což vede k jejímu vysušování i zhoršené kvalitě. Ano, třeba v lázních a salonech mají tuto kúru v nabídce, ale věřte, že k její realizaci využívají přírodní prostředky, které se nacházejí i ve vašich zásobách. Celotělový peeling si připravíte třeba z olivového oleje a dvojnásobného množství třtinového cukru. Přidat k němu můžete i med, popřípadě pár kapek esenciálního oleje. Po jeho nanesení krouživými pohyby smyjte pozůstatky s vodou. Ten pocit vláčné a sametově hebké pleti bude k nezaplacení!

Osvěžující maska na nohy

I nohy si zaslouží láskyplnou péči, a vůbec teď, když je v odhalených botách ukazujete na odiv. Uděláte jim velkou radost výživnou maskou, která vyřeší problém s popraskanými patami i nedostatkem hydratace. Tohle osvěžení se skládá z ovesných vloček, mořské soli a olivového oleje. Pro promíchání všech přísad si vzniklým mazáním namasírujte chodidla i prsty, poté ho nechte pár minut působit a následně smyjte.

Přítel zvaný pára

Horká pára je efektivní a hlavně levnou metodou na otevření ucpaných pórů, přičemž zajistí i celkovou očistu a vzpruhu pokožky. Do větší nádoby nalijte vroucí vodu a nezapomeňte ani na přídavek esenciálního oleje. Pro tyto účely se náramně hodí například rozmarýn, šalvěj, bergamot, růže, heřmánek nebo jalovec. Přikryjte si hlavu ručníkem a dejte se do napařování, které kůži dopřeje pořádný restart. Zhruba po deseti minutách aplikujte na obličej hydratační krém. Rozdíl uvidíte a ucítíte na první pohled i dotek!

Zdroje: realbuzz.com, vedix.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat