Prodlužte výdrž laku na nehty pomocí domácích prostředků

Člověk si celé hodiny se vší pečlivostí lakuje nehty, ale barva na nich vydrží sotva pár dní? To je o nervy. Aby se vám tohle už nikdy nestalo, povolejte do služby česnek, jedlou sodu nebo tea tree olej!

Možná je to povědomé i vám. Vrhnete se do úpravy nehtů a celou věčnost je lakujete tím hezkým novým lakem. Dáváte si u toho hodně záležet – chcete přece, aby všechno bylo dokonalé! A ono je, ale bohužel jen chvilku. Pracně vytvořený „nátěr“ se totiž začíná nehezky odlupovat už po dvou dnech. Tu se odchlípne růžek, tuhle dokonce celá horní polovina. Že je to k naštvání? Rozhodně. A právě proto je třeba takovým situacím předcházet! S tím vám mohou pomoci domácí prostředky. Které máte doma, jen o tom zatím nevíte?

Česnek? Ten se nezdá

V antice měl česnek pověst léku proti neplodnosti, pro občany orientálních zemí byl účinným afrodiziakem. Ať už se na něj pohlíželo jakkoli, o jeho kosmetických přednostech se také nikdy nepochybovalo. Toto ochucovadlo nabízí dezinfekční a antibakteriální složky, které likvidují nehtové plísně. Jeho vitaminy a minerály se zase postarají o potřebnou výživu, která vede ke zlepšení kvality i odolnosti. Rozkrojeným stroužkem lze nehty dají jednoduše potírat, ovšem když ho vmícháte do obyčejného bezbarvého laku, získáte parádní posilující podkladovou bázi, na které bude držet i to, čemu se moc nechce.

Jedlá soda najde využití všude

Co by si domácnost počala bez jedlé sody? Vždyť tenhle levný prášek přijde vhod při vaření, úklidu i zkrášlování. Abyste prodloužila životnost laku, je třeba lůžka nejprve odmastit. A k tomu je kašička z jedlé sody a vody naprosto ideální! Naneste ji, nechte chvíli působit a poté setřete třeba papírovým kapesníkem. Teď už máte cestu k perfektní manikúře zcela otevřenou. Mimochodem, i tenhle sypký spojenec zatočí s plísňovými infekcemi.

Tea tree olej nikdy nezklame

Nehty vyčistí, ošetří, vyživí a hlavně připraví na další úpravu i tea tree olej. Ten se dnes přidává do celé řady nehtových produktů, takže na něj můžete bez obav vsadit. Před aplikací ho ale nejprve zřeďte s dalším nosným olejem, kupříkladu olivovým. Základem úspěchu je také jeho naprosté zaschnutí, tak mu ponechte alespoň hodinový prostor.

Zdroje: remedynails.com, totalbeauty.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Krupicová kaše

(1 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat