Jaké nejznámější látky si najdou své místo v domácnosti

22.11.2021 | Krása a móda

Možná se budete divit, ale bytový textil se řadí mezi nejčastější součást vybavení jakéhokoli interiéru. Jasně, pro mnohé je nejdůležitější nábytek, nicméně bez elegantních a funkčních dekorací by se neobešel prakticky nikdo. Na mysli teď aktuálně nemáme pouze klasické závěsy a ubrusy na stoly. Alternativ je poměrně hodně. Pojďme se tedy podrobněji podívat na některé nejznámější látky, jež se v interiéru prosazují.

Bavlna jako velká klasika

Hodně oblíbená je samozřejmě bavlna. Vždyť i z hlediska oblečení budeme těžko hledat vhodnější materiál. Využít je možné jak nejrůznější bavlněné závěsy, tak třeba také povlaky a deky. Bavlna je vynikající z hlediska velké variability barev a tvarů. Rozhodně není problém vybrat si odstín, který vám bude přímo vyhovovat se vším všudy.

Skvělý rychleschnoucí fleece

Pokud potřebujete látky do interiéru, které se často perou a dokážou rychle uschnout, vsaďte na fleece. Ten se dá použít třeba na nejrůznější povlaky, deky a podobně. Dokonce se z tohoto druhu textilu šijí i mikiny a jiné oděvy. Pro interiérové použití je ideální fleece metráž. Vyberete si přesný rozměr a následně pak bez potíží látkoviny využijete dle vlastní potřeby.

Jemný satén

V každém případě není od věci vsadit také na satén. Ten je velmi jemňoučký a je zapotřebí počítat i s tím, že skvěle při doteku ochladí. Satén také vcelku rychle schne a má univerzální použití.

Teplákovina nejen na oděvy

Zajímavá může být mimo jiné také teplákovina. Použít ji lze pochopitelně nejen na tepláky a jiné oděvy. Z této látky mohou být vyrobené také zajímavé přehozy a deky. Látka je poněkud pevnější a dokáže bez větších problémů přečkat i ne zrovna ideální chování. Děti a domácí zvířata si servítky brát nebudou. A kde se po takových látkách podívat? Třeba na Bubulakovo.cz.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:59
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat