Jak spolu souvisí kolagen a pleť? Víc, než byste si mysleli

31.01.2022 | Krása a móda

Kolagen není jen marketingový výstřelek aktuální doby. Málokdo tuší, jaký představuje skutečný význam pro tělo. A pro pleť je klíčový – vezměte si, že až 70–80 % lidské kůže tvoří tato esenciální bílkovina. Poměrně rychle však jeho produkce v našem těle klesá a proto je vhodné si jej doplňovat – samozřejmě jen s pomocí skutečně kvalitních doplňků.

V mládí máme pleť svěží a pružnou, po třicítce se na ní mohou postupně objevovat první příznaky stárnutí, jako jsou vrásky, pigmentové skvrny, ochablost pleti a náchylnost k dermatologickým problémům. Příčinou je také nedostatek kolagenu, protože tělo ho v určitém věku již neprodukuje dostatečné množství. Pokud jej však do těla doplníme, můžeme tento proces do určité míry zpomalit. Navíc kolagen podporuje i tvorbu silnějších vlasů a nehtů, jakož i strukturu nejrůznějších pevných i měkkých tkání v těle. Od chrupavek přes tkáně orgánů až po zuby či kosti. „Ve středním věku jsou tyto výživové doplňky nepostradatelnou zbraní v prevenci stárnutí kůže, nehtů, kloubů a šlach. Zejména po 40. roce života je vhodné užívání doplňků stravy s obsahem kolagenových peptidů. Nejlepší jsou ty přípravky, které obsahují celý komplex kolagenových peptidů,“ vysvětluje dermatoložka, doktorka Jana Molčanová.

Pokud se ale chcete dočkat viditelných účinků, sáhněte po kvalitním kolagenu. Doplňky stravy vznikají použitím kolagenu z vedlejších produktů ryb, případně dobytka. Důležitý je však proces výroby. Kolagenovou molekulu je třeba štěpit na fragmenty, které by však měly mít zachovanou strukturu trojzávitnice. Takové štěpení se proto musí dělat zastudena, hydrolýzou. Jen s takovými fragmenty dokáže lidský organismus pracovat a při užívání kvalitního kolagenového hydrolyzátu se dočkáte výsledků.

Česká společnost Inca Collagen vsadila na velmi šetrnou enzymatickou hydrolýzu, při které z kolagenu mořských ryb získává kolagenové fragmenty se zachováním přirozené struktury. Vzniká tak mořský kolagen v prášku, který je bioaktivní a stačí ho smíchat se sklenicí vody a vypít. Prášková forma zaručuje trvanlivost a maximální účinnost: jedná se totiž o 100% čistý kolagenový hydrolyzát, který nepotřebuje žádné konzervanty, přídavné látky a je také bez aroma a příchutí.

V tom spočívá jeho největší výhoda oproti tekutým nebo ochuceným kolagenovým doplňkům. Reálně totiž účinkuje. Posoudit to můžete sami, když si přečtete, jaké má tento kolagen na pleť recenze: „Musím říct, že takovou pleť jako mám nyní jsem několik let předtím neměla, vlasy mám zdravější a lesklejší, také pravidelně běhám a netrápí mě bolest kloubů… mohu tento 100% přírodní mořský kolagen doporučit,” hodnotí zákaznice Edita Němcová.

 S pomocí Inca Collagenu pomůžete:

  • podpořit elasticitu pleti, zjemnit stávající vrásky a zastavit tvorbu nových,
  • zlepšit strukturu, posílit kůži celého těla,
  • zlepšit její schopnost regenerace,
  • podpořit hojení akné, defektů na pleti a zrychlit odstraňování nežádoucích pigmentových skvrn,
  • podpořit pleť během léta, kdy se snáze a bezpečněji opálíte.

 

Inca Collagen už šestý rok svými účinky těší víc než 200 tisíc věrných zákazníků a vyšvihl se na první místa v žebříčcích oblíbenosti. Vyzkoušejte tuto jedničku na českém a slovenském trhu, abyste ten efekt pocítili nejen na své pleti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat