Neexistuje žádný důvod, proč byste nemohli mít zdravou a krásnou pleť po celý život

Chutnají vám sójové produkty? No výborně! Čím častěji je budete jíst, tím kvalitnější pokožku můžete mít. A když už jsme u bezchybné vizáže, možná si ji zbytečně bojkotujete nevhodným způsobem sprchování.

Zdravá a vitální pleť je pro mnohé symbolem krásy. Její význam ale sahá mnohem hlouběji, což potvrzuje skutečnost, že odborníci vnímají kůži jako orgán. A navíc ten největší, kterým člověk disponuje!

Co centimetr, to důležitý úkol

Protože nás pokožka zahaluje od hlavy až k patě, není těžké uhodnout, že plní zejména obrannou funkci. Slouží jako štít, který chrání vnitřní prostředí organismu před bakteriemi, viry, infekcemi, spálením od slunce, chladem i vlhkostí. A to je úkol naprosto zásadní, stejně jako regulace teploty. Nemluvě také o nervových zakončeních, díky kterým dostáváme jasné informace o okolním světě i dotecích našich blízkých. Ano, kůže rozhodně není jen tak na ozdobu. Podobně jako zbytek těla může být zářivá či naopak nemocná, což bývá vizitka péče a správné výživy. Že s přibývajícím věkem nezbývá nic jiného než složit zbraně a nečinně přihlížet zvětšujícím se pórům i tvorbě vrásek a stařeckých skvrn? Tuhle myšlenku vypusťte z hlavy. Jednou provždy!

Když se chce, jde všechno

Na rozdíl od jiných orgánů můžete o pleť aktivně pečovat používáním hydratačních krémů, zvlhčovačů i speciálních sér, které budete pravidelně aplikovat. Už jen z tohoto důvodu neexistuje naprosto žádný důvod, proč byste nemohli mít atraktivní a zářivou pokožku po celý život. Kromě pečlivého nanášení vhodných prostředků si můžete osvojit i tyto zvyklosti, které její kondici ve všech směrech podpoří.

Sprchou to jen začiná

Vynechte dlouhé a příliš horké sprchy, raději zvolte krátké a chladnější. Voda vyšších teplot zbavuje přirozených olejů a vlhkosti, což negativně ovlivňuje vzhled i zdraví pleti. Snažte se častěji konzumovat sójové produkty, které zprostředkovávají kvalitní bílkoviny potřebné pro tvorbu kolagenu, který je klíčovým stavebním kamenem pojivových tkání. Sója nabízí i antioxidanty, jež chrání před útoky škodlivých volných radikálů. Mimochodem, vyplatí se i investice do zvlhčovače vzduchu.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7827176/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat