Suché vlasy jako vyřešený letní problém

Slunce, chlorovaná voda, sůl i vítr. Vlasy v létě čelí mnoha nástrahám, kvůli kterým vypadají matně a krepatě. Jak se o ně postarat? Vyzbrojte se vlasovými mlhami, oleji i kondicionérem!

Je nesmírně důležité během léta udržovat vlasy hydratované. Jedině tak předejdete čtyřem prázdninovým smrtelným hříchům: suchosti, lámavosti, matnosti a krepatění. Takhle vyzrajete na všechny pasti!

Vynechejte každodenní mytí vlasů šamponem

Pokud máte ve zvyku denně si šamponovat a mýt vlasy, okamžitě s tímto zvykem přestaňte. To může být jeden z důvodů, proč máte suché vlasy. Nadměrná očista zbavuje pokožku hlavy přirozeného mazu (1). Zkuste proto kštici mýt méně často a mezitím používat suchý šampon, který vlasy načechrá, provzdušní a provoní. Pro lepší výsledky přejděte také na kondicionér.

Před koupáním mějte svůj rituál

Slaná nebo chlorovaná voda vlasům škodí (2). Nečekejte, až budete řešit vážnější problémy, v rámci prevence minimalizujte škody. Před ponořením do bazénu na vlasy naneste vrstvu kondicionéru, který snižuje škodlivé účinky soli a chlóru a v pramenech zachovává přirozenou vlhkost. Při plavání nebo slunění vlasy smotejte do drdolu a chraňte je šátkem či kloboukem.

Na noc vlasům ulevte

Být celý den u vody je skvělé, nicméně vaše vlasy si to nemyslí. Aby prospívaly, jednou či dvakrát týdně jim dopřejte hlubokou regeneraci. Rozmačkejte jeden banán, jenž je bohatý na vitaminy, minerály a kyselinu listovou, přidejte k němu 2 lžíce rozehřátého kokosového oleje a stejné množství medu. Vše rozmixujte, masku vpracujte do suchých vlasů (zaměřte se hlavně na kořínky, aby se k nim dostaly všechny účinné látky). Vlasy sepněte na temeni hlavy a zakryjte je koupací čepicí (postačí i turban). Nechte působit přes noc. Ráno vlasy opláchněte vodou a umyjte šamponem, budou vyživené, hebké a lesklé (3).

Navlhčete i konečky

Suché konečky a mastná pokožka hlavy není nic neobvyklého. Než vyrazíte na slunce, zvlhčete konečky připomínající chemlon olivovým olejem. Použít můžete i různé olejíčky z drogerie, ideálně s obsahem keratinu, jež je výborným pomocníkem při péči o vlasy poškozené, suché a vlasy bez lesku (3).

Osvěžujte vlasy vlasovou mlhou – po celý den

Vlasové mlhy s hydratační mikromlhou okamžitě oživí vysušené prameny, a to bez zatížení. Podívejte se po takových, které v sobě ukrývají účinné hydratační složky, jako je aloe vera, jedna z nejodolnějších rostlin v poušti. Vlasové mlhy se dají aplikovat kdykoli během dne a vejdou se do každé plážové tašky (3).

Vyhněte se chemickým přípravkům

Pokud máte krepaté vlasy, dávejte si pozor na to, čím je ošetřujete. Nevhodná kosmetika s chemikáliemi může jejich stav ještě zhoršit. Místo ní přejděte na přírodní produkty, které pomáhají při opravě vlasových buněk (3).

Vynechte tepelný styling

Účesy, jako jsou copánky, rozcuchané drdoly a volné vlny jsou naprosto trendy a lze je snadno vykouzlit i bez fénů, kulem a žehliček na vlasy, které pramenům škodí (4).

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34055906/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/mesh?Db=mesh&Cmd=DetailsSearch&Term="Chlorine"%5BMeSH+Terms%5D, (3) názor autora, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3229938/






Celkem 4 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat