Letní nadělení v podobě lámavých nehtů

Máte potíže se svými nehty, protože jsou slabé jako papír? Po létě vůbec nic neobvyklého, koupání v moři a bazénu jim totiž příliš nesvědčí. Čím se tohle nadělení dá spravit? Pomohou třeba oleje, které máte v kuchyni!

Léto pomalu končí a nastává čas na kosmetickou inventuru. Co letos dostalo na frak nejvíc? Jsou uplynulé horké dny a sluneční paprsky znát na suché pleti? Anebo spíše na unavených vlasech? Možná, že následky prázdninových měsíců vidíte i na nehtech. Dostaly totiž pořádně zabrat!

Temná stránka vodních radovánek

Ano, je to špatná zpráva pro všechny milovníky oceánů i veřejných koupališť. Přílišné vystavování vodě může nehty oslabit a způsobit tak jejich poškození, třepení a lámavost (1). Jen pro upřesnění – tato situace se pochopitelně týká přirozené manikúry, nikoli gelové a akrylové. Nějak se vám nezná, že by koupání, které k létu neodmyslitelně patří, bylo tolik škodlivé?

Hrozba pro buňky

Představte si své nehty jako malé houbičky. Když voda, což je chemická látka, vstoupí do nehtových buněk, tyto buňky zvětší svůj objem a následně se zase smrští. Tento proces je nesmírně zatěžující. Jakýkoli nehet ponořený do vody na delší dobu se stává velmi měkkým, kvůli čemuž bývá slabý. Ačkoli každá činnost související s vodou, jako je například sprchování, úklid nebo mytí nádobí, je pro nehty stresující, situace se vždy zhoršuje v létě, když se koupeme o to více, (1). Jaké jsou možnosti nápravy?

Chce to péči, dámy!

Stejně jako je nutné ošetřovat poškozené vlasy, je třeba věnovat pozornost i nehtovému lůžku. V první řadě doporučuji nehty zkrátit. Používejte hydratační odlakovače bez acetonu a zvláčňující krémy, které si vtírejte do nehtů i okolní kůžičky. Zaměřte se na prostředky s obsahem ochranných  přísad, jako je bambucké máslo nebo kokosový a olivový olej (2).

Zdroj: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17134428/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6994568/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat