Objevte zkrášlující kouzlo poživatelné kosmetiky

Víte, co je to poživatelná kosmetika? V podstatě jde o potraviny, na kterých si pochutnáte vy i vaše krása. Čím přesně napravit problematickou pleť? A co zabírá na poškozené vlasy?

Je vaše pokožka unavená? Nebo vás tíží spíše suché vlasy a lámavé nehty? To chce správnou kosmetiku! Nenaleznete ji však v drogerii, ale v supermarketu. Jedná se totiž o kosmetiku poživatelnou, která vyživí vaše tělo zevnitř, čím zlepší váš vzhled a tím i sebevědomí. A jak tohle celé může vypadat v praxi?

Zaměřte se na zinek

O zinku se hovoří jako o prostředku, který má dobrý vliv na imunitu, přičemž organismu zajišťuje kompletní antioxidační ochranu. Jenže zdaleka to neznamená, že tím jeho účinky končí. Tento stopový minerál předchází i poškození buněk, zatímco přispívá k léčbě akné, reguluje tvorbu kožního mazu a zabraňuje ucpávání pórů. Zdroje na zinek bohaté jsou mořské plody, obiloviny, luštěniny, mořské plody a nejrůznější druhy semínek. Tento prvek se však dá nalézt i v loupané rýži, bramborách a listové zelenině (1). Tak hurá s tím do nákupního košíku! A na co dalšího nezapomenout?

Spojenci v podobě omega-3 mastných kyselin

Strava, v níž je dostatečné množství omega-3 mastných kyselin, prokazatelně zlepšuje stav pleti, nehtů i vlasů. Tyto zdravé tuky jsou i posilovače celkového zdraví. Odkud je čerpat? Na seznam štědrých zprostředkovatelů patří tučné ryby, mořské řasy, vejce, mandle, vlašské ořechy a rostlinné oleje, jmenovitě lněný, řepkový a arašídový (2).

Vitamin C je dobrý nejen na obranyschopnost

Boj proti vráskám rozhodně není prohraný. Skvělou zbraní je vitamin C, který podporuje tvorbu omlazujícího kolagenu a zjemňuje strukturu pokožky. Zároveň vyrovnává její tón, takže pomáhá na pigmentové skvrny a tmavé kruhy pod očima. Získáte ho prostřednictvím citrusových plodů, ale pokud si na ně příliš nepotrpíte, vsaďte na kiwi, papáju, rybíz, papriky, rajčata, květák, brokolici a kapustu (3).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK547698/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK564314/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK499877/






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat