Přírodní prostředky, které z pleti udělají hotový skvost

Suchá a podrážděná pokožka? Svědivé vyrážky nebo snad hodně předčasné stárnutí? Ať už vás trápí cokoli, avokádo, granátový olej nebo heřmánek váš problém rychle vyřeší!

Kůže je největší orgán celého těla. A co mu škodí ze všeho nejvíce? Je toho vskutku dost. K jeho úhlavním nepřátelům se řadí znečištěné životní prostředí, sluneční ultrafialové záření, konzumace alkoholu, kouření, nevhodná strava, nedostatek spánku i stres. Správnou péčí se ale působení těchto faktorů dá do značné míry zvrátit. Co zahrnout do běžné kosmetické rutiny i tohle?

Avokádem ke kráse i hydrataci

Někteří avokádo milují, jiní zase nenávidí. Jaký vztah k němu máte vy? V každém případě se tenhle exotický dáreček nehodí jen k jídlu. Díky obsaženým omega-3 mastným kyselinám a vitaminům A, D a E láskyplně ošetřuje suchou a unavenou pleť, přičemž podporuje regeneraci a zmírňuje podráždění. Nechcete si jeho plátky obkládat obličej a pak několik minut setrvávat v nehybné póze? Využijte služeb avokádového oleje. Poznatky jistého výzkumu poukazují na to, že jeho pravidelné nanášení má vliv i na produkci omlazujícího kolagenu. A aplikujete ho za pár vteřin!

Neprohloupíte ani s heřmánkem

Když má člověk problém s usínáním, pomůže heřmánkový čaj. To věděly už naše babičky, které tuto bylinku měly vždy po ruce. Velmi populární však byla i ve starověkém Řecku a Egyptě, kde si rozdrcené květy heřmánku lidé běžně přikládali na pokožku, aby si ulevili od vyrážek, svědění i zarudnutí. Tento postup schvaluje věda i v dnešní době. Z četných studií navíc vyplývá, že heřmánek zprostředkovává širokou škálu antioxidantů, proto kůži doslova revitalizuje. Proč tedy heřmánkový čaj jen pít, když se nabízí i vnější použití?

Granátové jablko jako elixír mládí

A máme tu další poklad. Je jím granátové jablko, jehož nutriční profil příjemně překvapuje. A to je také důvod, proč spadá do kategorie superpotravin. Tento plod je bohatý snad na všechny živiny, které pleť ke kráse a zdraví potřebuje. Je prokázáno, že oddaluje stárnutí a předchází tvorbě vrásek, přičemž urychluje hojení. Nechcete se v obchodě porozhlédnout po granátovém oleji?

Zdroje: www.houseofwellness.com, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1676360/, www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/chamomile?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc, www.researchgate.net/publication/7543791_Pomegranate_as_a_cosmeceutical_source_Pomegranate_fractions_promote_proliferation_and_procollagen_synthesis_and_inhibit_matrix_metalloproteinase-1_production_in_human_skin_cells







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat