Věci, které umí espresso s pletí

Espresso není jen oblíbeným nápojem, ale má také řadu výhod, pokud jde o péči o pleť. Vyzkoušejte, co všechno umí, nebudete litovat!

Caffè espresso (italsky dosl. „káva na vyžádání“) je kávový nápoj původem z Itálie. Běžně se mu říká preso, presso nebo expreso a jeho externí aplikace může mít pozitivní dopad na pokožku a její celkové zdraví (1).

Exfoliace

Jednou z hlavních výhod používání espressa ve vaší rutině péče o pleť bývají jeho exfoliační vlastnosti. Mletá zrna tolik oblíbeného „presíčka“ jsou vynikajícím přírodním exfoliantem, který pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky a uvolnit póry. Mletá zrnka espressa se dají smíchat s nosným olejem, jako je třeba ten kokosový nebo mandlový. Směs se pak jemně vmasíruje do pokožky (krouživými pohyby) a následně opláchne vodou. Na závěr je žádoucí aplikovat hydratační krém (2).

Ochrana před růžovkou

Rosacea je kožní onemocnění, které se vyznačuje zarudnutím a pupínky, především na obličeji, a to zejména na tvářích. U některých jedinců ji může vyvolat sluneční záření nebo emoční stres. Naštěstí se předpokládá, že kofein vede k zúžení krevních cév, což růžovku krotí. Použijte 2 polévkové lžíce jemně mleté zrnkové kávy, 1 polévkovou lžíci tvarohu a 1 lžičku medu. Vše umíchejte v tužší hmotu, naneste na pleť a nechte pár minut působit. Praktikujte dvakrát týdně (3).

Protizánětlivé funkce

Espresso je známé svými protizánětlivými vlastnostmi, jež mohou zklidnit podrážděnou pokožku. A to se hodí nejen těm, kdo trpí na ekzémy. Protentokrát uvařené espresso nechte vychladit v lednici a použijte jej jako tonikum nebo obličejovou mlhu. (Lahvička s s rozprašovačem aplikaci usnadní.) (3).

Rozjasňující účinky

Obsah kofeinu v espressu také rozjasňuje mdlou a unaveně vypadající pleť. Je známo, že kofein stahuje krevní cévy, takže redukuje zánět a otoky kolem očí. Aplikujte vychlazené uvařené espresso pod oči pomocí vatového tamponu a těšte se z výsledků (3).

Léčba celulitidy

Bylo také zjištěno, že espresso je účinné při snižování výskytu celulitidy. Kofein v espressu stimuluje průtok krve a krevní oběh, takže se pozitivně podílí na vyhlazení dolíčků na stehnech. Smíchejte mletou kávu, med a olivový olej (gramáž se odvíjí podle toho, kde všude se celulitida objevuje a v jakém rozsahu). Všechny suroviny smíchejte a krouživými pohyby je nanášejte na pokožku. Tu masírujte zhruba 10 minut. Výsledek se při denním používání dostaví asi za tři týdny (3).

Zdroje: (1) www.cs.wikipedia.org/wiki/Espresso, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4720453/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5696634/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat