Vlasové S.O.S.: Kdy poznáte, že je čas na kadeřníka?

Všichni víme, že vlasy bychom si měli stříhat přibližně každé tři měsíce. Ale ne každá z nás tuhle lhůtu dodržuje. Jak ale poznat, že už je opravdu čas na nůžky a odborný zásah do naší kštice?

1. Roztřepené konečky

Tohle je signál č. 1 – začínají-li se vám třepit konečky, pomohou pouze nůžky. Bohužel, navzdory všem reklamám neexistuje přípravek, který by dokázal konce vlasů zase „slepit“ dohromady (některé jim pouze pomáhají předcházet).

2. Trojúhelník na zádech

Všimněte si, že zastřižené vlasy jsou u konců všechny ve stejné rovině (respektive jejich nejdelší část, pokud máte vlasy postupně sestříhané). Ovšem spousta žen především s dlouhými vlasy stříhání odkládá, a tak jim konce vlasů tvoří na zádech jakýsi převrácený a nikterak upravený trojúhelník. Takže platí pravidlo – pokud vaše vlasy připomínají obrácený vánoční stromeček, je čas n kadeřníka.

3. Žádný objem

Už se vám nedaří vlasy vyfénovat do příslušného objemu, aniž byste na ně nepoužila celé balení tužicí pěny, půlku lahvičky laku na vlasy a další přípravky? Pak potřebujete vlasy ostříhat. Vlasy se totiž dají upravit jen do určité délky (u každého je to individuální), pak svou vlastní vahou účinně vzdorují jakýmkoli pokusům o dodání objemu. Než je zatěžovat chemií, je lepší dopřát jim kvalitní sestřih.

4. Snadné zacuchání

Příliš dlouhé vlasy s nezdravými konečky jsou mnohem náchylnější k zacuchávání. Pokud tedy každé ráno bojujete při česání s malými uzlíky ve vlasech, přestaňte trápit sebe i je a zajděte do „svého“ kadeřnictví.

5. Odrosty a šediny

Ošklivé tmavé odrosty byly ještě donedávna strašákem všech barvených blondýn. Upozorňovaly okolí, že se nejedná o přirozenou barvu a zároveň na lajdáckost žen, že si vlasy nejsou schopny dobarvit. Módní stylisti pak odrosty považovali za módní faux pas nositelky. Dnes se ale mnohé věci mění. Stále častěji se na veřejnosti ukazují s tmavými odrosty velmi populární blondýnky jako Madonna, Gwyneth Paltrow či Elle Macpherson, jež běžně udávají módní styl.

Pokud ale mezi milovnice odrostů a šedin nepatříte a ke kadeřnici se vám ještě moc nechce (zvláště z finančních důvodů), můžete sáhnout po korektoru na udržení barvy vlasů. Korektor TouchBack perfektně splyne se stávající barvou vlasů. Zakryje krátkodobé vlasové odrosty a šedivé kořínky v období mezi další návštěvou kadeřníka nebo domácím barvení vlasů. Korektor nanášejte na suché, nebo mírně vlhké vlasy. V případě odolných šedivých vlasů přitlačte aplikátor fixu k vlasům na několik sekund, aby barva dostatečně probarvila vlasy. Tužidla, gely a jiné stylingové přípravky můžete používat před nanášením barvy, pouze sprej na vlasy použijte až po nanesení barvy. Přiložený speciální hřeben zabraňuje zabarvení pokožky hlavy v oblasti spánků a vlasové linie. Podeberte vlasy hřeben co nejblíže k pokožce hlavy a potom nanášejte barvu. K odstranění barvy z vlasů použijte jednoduše šampón.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat