Noční pleťový krém není zbytečnost

Denní krém běžně používáte a mělo by to podle vás stačit, takže ten noční nepovažujete za důležitý. K čemu je vlastně dobrý a proč mu pomáhá, že po jeho nanesení spíte?

Vidíme je v televizních reklamách a dočítáme se o nich v lifestylových magazínech. V drogeriích pak mají skoro svou vlastní uličku! Jsou noční krémy ale opravdu tak potřebné, nebo je to okolo nich jen mnoho povyku pro nic?

Péče není nikdy dost

Ráno vstanete a po obvyklé hygienické rutině začíná klasický kolotoč. Protože sluníčko nabírá na síle, saháte po opalovacím mazání, abyste předešla zbytečným vráskám. Dále aplikujete podklady, fixační gely, líčidla a sem tam obličejovou mlhu. K večeru a po příchodu domů na scénu přichází zase odličovač a pleťový toner, který dočistí to, co micelární voda přehlédla. Dá se říct, že se pořád něčím mažete, což je někdy unavující a co si budeme povídat – i finančně poměrně nákladné. Máte k tomu všemu ještě přidat speciální krém na noc, nebo toho má pokožka už dost? A víte, že nemá? Za tuhle noční péči bude naopak moc ráda.

Když je noc na straně krásy

Ne, není to jen způsob, jak z nás tahat další peníze. Tyto noční produkty vážně mají své opodstatnění. V čase spánku pokožka není vystavena škodlivým vnějším faktorům a není v jakémsi obranném režimu, takže má prostor na přirozenou regeneraci. Nemluvě o tom, že se v noci zvyšuje mikrocirkulace v kůži a kyslík lépe proniká do buněk – pleť je tedy nejotevřenější pro příjem potřebných živin. Hlavním úkolem nočního krému je podpořit regeneraci a dodat pokožce potřebnou dávku výživy a hydratace (1). Pomáhá opravit poškození kožních buněk způsobené vnějšími vlivy během dne, přičemž snižuje známky stárnutí a hyperpigmentaci. Jak si vybrat ten správný?

Pozor na parfemaci i konzistenci

Při výběru dbejte na to, aby nebyl příliš hustý, protože pak by mohl ucpávat póry. V zájmu vaší krásy se také ujistěte, že je bez parfemace a hypoalergenní. Rovněž zohledněte svůj typ pleti. Pro maximální účinnost si před jeho nanesením důkladně omyjte obličej a následně ho jemnými pohyby vmasírujte do pokožky (2).

Zdroje: (1) www.glamot.com/blog/39756/day-cream-vs-night-cream-what-s-the-difference?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc, (2) www.stylecraze.com/articles/benefits-of-using-night-creams/






Celkem 0 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

70 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:20
146 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:15
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:30

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat