Zapomeňte na vrásky. Váš skutečný věk prozradí ruce!

Ženy se dnes obávají stárnutí rukou více než stárnutí obličeje. Moderní estetické procedury, omlazující kúry a kosmetické přípravky totiž dokážou doslova zázraky a padesátileté dámy mají pleť třicetiletých děvčat. Jenže zatím se jen málo pozornosti v omlazování věnuje rukám. Na nich se věk skrývá těžko. Vystupující žíly, slábnoucí pleť a jaterní skvrny prozradí vše, co v obličeji skryje botox, lifting a make-up.

Své o tom ví čtyřiapadesátiletá Madonna. Zatímco nalíčená v obličeji vypadá i o více než deset let mladší, ruce má odpovídající jejímu věku. A kvůli intenzivnímu posilování jí vystupující žíly ještě naopak přidávají. Také proto se popová královna v poslední době objevuje na veřejnosti s novým módním doplňkem – rukavicemi bez prstů.

„Právě jaterní skvrny na rukách trápí ženy nejvíce. Mnohé je skrývají make-upem,“ tvrdí mluvčí společnosti Boots, která provedla průzkum mezi britskými ženami. Osmina žen se podle tohoto průzkumu publikovaného na stránkách listu Daily Mail trápí kvůli rukám víc než kvůli obličeji. Stárnutí obou částí těla znepokojuje více než třetinu dam. Pokožku rukou přitom operativně omladit nelze. A jakmile se na ní projeví symptomy stáří, jsou nevratné.



V USA, zvláště v Kalifornii, mají plastičtí chirurgové napilno také v péči o ruce. Ženám nabízejí speciální hydratační injekce, které zlepšují kondici ztenčující se pokožky rukou. Žíly zase skrývají injekce vlastního tuku odebraného z břicha či boků.

A dobrá je rovněž prevence. Ruce mají mnohem méně mazových žláz než obličej. Proto je nutné stále je mazat a pečovat o ně speciálními séry. Vyhýbat se působení mycích prostředků a detergentů, krýt ruce pracovními rukavicemi. A rukavice je dobré nosit také za nepříznivého počasí. Před UV zářením, jemuž jsou ruce vystaveny téměř neustále, je dobré pokožku chránit krémem se silným filtrem.


Jsou to ruce, které jsou denně vystaveny účinkům UV záření bez ochrany. Ale i ony podléhají zhoubným vlivům slunečního spektra a i na nich se pak objevují poškození. „Poškození sluníčkem je největší zátěží stárnoucích rukou,“ potvrzuje Dawn Davis, šéfredaktorka magazínu Total Beauty.

Na ruce doporučuje používání krémů s UV filtry, omlazující séra a především výživu pomocí zvlhčujících emulzí. Každý týden by také člověk měl rukám dopřát peeling, po němž dostanou řádnou výživou hydratačním krémem.
 

„Já ještě rukám dopřávám směs cukru a olivového oleje, touto směsí rudce jemně masíruju,“  dodává D. Davis, jež sama používá laciné přípravky jako obyčejnou vazelínu na ruce a krém s UV filtrem 15.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:15
142 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat