Kosmetika s aktivním uhlím je vhodná pro celé tělo

Aktivní uhlí (adsorpční uhlí) je produkt vyráběný z uhlí, dřeva nebo kokosových ořechů. Tenhle kosmetický zázrak a zároveň i doplněk stravy prostě funguje – a využít se dá na celé tělo. Kdy a proč po něm sáhnout?

Aktivní uhlí má antibakteriální, antivirové a protizánětlivé vlastnosti, váže na svůj povrch plyny a toxické látky ze zažívacího traktu a prospěšné je i pro pleť. Není divu, že ho kosmetické značky začaly přidávat do mýdel, mycích prostředků na obličej, masek a různých zvlhčovačů. Jak působí na jednotlivé části těla?

Zuby jako perličky

Dřevěné uhlí hraje v dentální hygieně velkou roli. Má schopnost odvrátit zápach z úst, zvýšit pevnost zubů a současně zuby bělí. To proto, že se váže na třísloviny, sloučeniny zabarvující chrup, které se na zubech hromadí z nápojů, jako je čaj a víno. Aktivní uhlí také ulevuje od bolesti zubů, onemocnění dásní, vředů a zubních infekcí.

Stop tělesnému zápachu

Dřevěné uhlí má úžasné detoxikační schopnosti, které se hodí pro boj proti tělesnému zápachu. Dopřává potním žlázám trochu toho hloubkového čištění! Proto používejte deodoranty s jeho obsahem, z těla vytáhne toxiny a bakterie a zamezí tvorbě nepříjemného odéru v podpaží.

Nehty jako ze žurnálu

Nehty jsou neustále vystavovány vodě, toxinům a znečišťujícím látkám. Aby byly krásné, pevné a zdravé, potřebují podporu. Třeba v podobě laků a zpevňovačů na nehty, jež obsahují aktivní uhlí. Tyto produkty je posílí a ochrání před vnějšími vlivy.

Obličej bez pupínků

Mýdlo s aktivním černým uhlím odstraňuje nečistoty a prospívá problematické pleti. Jeho schopnost vázat na sebe nadbytečný kožní maz je legendární!

Co dalšího aktivní uhlí umí?

Aktivní uhlí je při konzumaci zcela bezpečná látka bez zápachu a chuti. Dřevěné uhlí se používá k čištění vody a odstranění fluoru. Zároveň snižuje vstřebávání alkoholu a je užitečné při otravě jídlem, která se projevuje pocity na zvracení, nechutenstvím, zvýšenou tělesnou teplotou, průjmy, jež mohou obsahovat krev a hlen, křečemi v žaludku a zimnicí.

Vedlejší účinky

Aktivní uhlí je pro většinu dospělých při krátkodobém užívání bezpečné. Mezi jeho vedlejší účinky patří zácpa a černá stolice. Vzácně se objevuje zpomalení, nebo zablokování střevního traktu a dehydratace.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK482294/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat