Tipy, které ochrání obličej před letními vedry

I když si s námi letošní léto trochu pohrává, průměrné teploty letní sezony na území ČR jsou o 1,2 °C vyšší než normál v letech 1991–2020. Je proto důležitější než kdy jindy dodržovat správnou rutinu péče o pleť. Víte, po čem právě teď touží?

Pokud přemýšlíte, jak ochránit pokožku před UV zářením, vsaďte na tipy dermatologů. Které denní návyky udrží vaši pleť čistou, hydratovanou a vyživenou?

Konzumujte potraviny bohaté na antioxidanty

Kvalitní strava je první linií obrany. Doporučuje se zelenina a ovoce s obsahem antioxidantů, které pomáhají zvrátit účinky škodlivých slunečních paprsků a oxidativního stresu. Příkladem mohou být brusinky, třešně, borůvky, jablka, rajčata, artyčoky či česnek.

Používejte opalovací krém

Protože UV paprsky mohou vážně poškodit vaši pokožku, před odchodem z domu používejte opalovací krém či sprej – a nanášejte jej pravidelně každé dvě hodiny.

Dostatečně pijte

Životadárná voda chladí, ale také čistí váš systém a je skvělá pro vaši pokožku a vlasy, kterým dodává jiskřivý lesk. Proto si hlídejte příjem čisté vody bez bublinek a pro osvěžení obličeje vsaďte na vodu růžovou. Zklidňuje, zpomaluje stárnutí, čistí, tonizuje a zvlhčuje.

Preferujte voděodolný a lehký make-up

Při líčení v létě mějte lehkou ruku. Lehké složení make-upu je lepší než těžší krémy a kosmetické produkty, protože umožňuje pokožce dýchat i při vysokých teplotách. Aplikujte tekutý základ na pudrové bázi, nebo dokonce BB krém.

Čistěte a tónujte

Kožní póry mají tendenci se v létě otevírat kvůli většímu vylučování kožního mazu. Černé tečky a pupínky jsou způsobeny nadměrnou mastnotou, potem a nečistotami, jež tyto póry ucpávají. Platí tedy, že dvojité čištění obličeje – ráno i večer – patří k základům letních měsíců. Denně nanášejte lehký čisticí toner a hydratační krém podle typu své pleti a poté jednou nebo dvakrát týdně proveďte peeling, abyste se zbavili odumřelých buněk.

Nezanedbávejte péči o tělo

I pokožka na těle potřebuje trochu té péče. Usazeniny špíny, potu a oleje opět odstraňujte decentním peelingem, který si můžete připravit doma. Jedním z nejúčinnějších prostředků je mořská sůl. Dvě lžičky mořské soli smíchejte s jednou lžíci čerstvé citronové šťávy a pár kapkami olivového oleje. Ingredience spojte a krouživými pohyby vetřete do pleti. Po 20 minutách důkladně opláchněte teplou vodou.

Zdroje: názory autora - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat