Nejen vrásky prozradí váš věk. I na tyhle partie se soustřeďte

Když se mluví o stárnutí pleti, většina lidí si ho spojí s vráskami v obličeji a zaměří se na boj s nimi. Ale existují i jiné partie našeho těla, na které bychom se měli soustředit!

Pokožka obličeje je velmi jemná a citlivá, proto o ni tolik pečujeme a snažíme se, aby zbytečně neprozrazovala náš věk, případně nám nepřidávala roky navíc. Jenže se můžeme snažit sebevíc – a být sebevíc úspěšní – a nakonec nás „prozradí“ úplně jiná část těla. Které partie si z hlediska tzv. anti-ageingu zaslouží naši pozornost?

Krk

Pokožka na krku s věkem velmi rychle ztrácí svou elasticitu, proto je dobré dopřát jí pravidelnou péči v podobě kosmetických přípravků proti stárnutí. Mimochodem, řada žen zapomíná na oblast krku i při odličování, takže na něm často zůstávají zbytky make-upu a nečistot. Ani to zdraví pokožky příliš nesvědčí. Zahrňte krk do své pravidelné péče o pleť a uvidíte, že se vám povede zastavit známky stárnutí i na něm!

Dekolt

Že váš věk dávno nezačíná číslicí 3, vůbec neznamená, že byste se měla rozloučit s hlubšími výstřihy! Jen je nutné o dekolt správně pečovat. Základem je samozřejmě každodenní aplikace krému s ochranným UV faktorem. V obchodech pak najdete speciální zpevňující krémy a emulze na dekolt, investujte do nich. Čas od času můžete této partii dopřát i pleťovou masku, jednou týdně pak použijte jemný peeling.

Ruce

Ruce na nás věk prozradí hned dvojím způsobem – jednak zvrásněnou, povolenou kůží, jednak skvrnami. A s oběma „nešvary“ je možné úspěšně bojovat! Jednak je dobré mí neustále při sobě krém na ruce, který můžeme použít prakticky kdykoli a kdekoli, ideálně však vždy, když si ruce umyjeme (mýdlo pokožku vysouší, čímž přispívá k jejímu stárnutí). Od věci nejsou ani hydratační zábaly na ruce (stačí použít jakýkoli hydratační krém nanesený večer ve větší vrstvě, navléci bavlněné rukavičky a nechat působit přes noc). A skvrny? Na ně existují speciální séra a krémy, především s kyselinou hyaluronovou. Ale v začátcích můžete zkusit třeba i citronovou šťávu nebo sodu (jen pozor na podráždění pokožky). Rovněž se můžete poradit s dermatologem.

Paže

Gravitace je neúprosná, a tak s přibývajícím věkem, kvůli kterému nám navíc kůže polevuje, registrujeme ochabující paže. Pomoci mohou kromě pravidelné pohybové aktivity, jež zpevní alespoň svaly paží a dodá jim hezký tvar, také speciální tělová mléka a emulze s kolagenem či retinolem, jež pokožku zpevní. Objevují se i plastické operace, které povislou kůži korigují, ale u většiny ženy je takový zákrok zbytečný.

Nohy

Zpevňující přípravky bychom neměli opomenout ani u nohou. Kromě toho bychom se měli zaměřit i na celulitidu, jež se vyskytuje nejčastěji na stehnech a není jen záležitostí věku, ale především životního stylu. Pomohou nejen speciální kosmetické přípravky, ale také pohyb, zdravá strava a dostatečný pitný režim.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat