8 medových receptů: Buďte ještě krásnější. A jen za pár korun!

Příznivé účinky medu na náš organismus jsou všeobecně známy, a tak čím dál více lidí kouzlu této husté, zlatavé tekutiny podléhá. Ale věděli jste, že med využijete nejen jako zdravou náhradu cukru nebo pochoutku?

Dejte medu šanci i mimo kuchyni! Napadlo by vás, že je skvělým pomocníkem i v boji proti…

… vlasům bez lesku?

Prostě smíchejte čajovou lžičku medu s přibližně litrem vlažné vody a touto směsí opláchněte vlasy po umytí. Vlasy nemusíte oplachovat (tedy pokud skutečně dodržíte poměr vody a medu – pokud to s medem přeženete, budete nejspíš lákat vosy).

… roztřepeným konečkům?

Trápí-li vás roztřepené a nezdravé konečky vlasů, dopřejte jim jednou za čas masku v podobě medu. Prostě na konečky med naneste a nechte několik minut působit. Poté opláchněte.

… stárnoucí pleti?

Z medu si můžete připravit i skvělou pleťovou vodu plnou vitaminů a minerálů, které bojují se stárnutím pokožky. Stačí, když smícháte na dlani trošku medu s teplou vodou a tuto směs pak krouživými pohyby vmasírujete do pokožky obličeje. Poté obličej opláchněte.

… menším oděrkám?

Med má antibiotické účinky a podporuje hojení. Proto jej můžete využít v léčbě drobných oděrek a škrábanců. Stačí, když ranku překryjete vrstvičkou medu.

… úzkosti?

Pokud vás trápí úzkost nebo nervozita, spolehněte se na med – tradiční indická medicína jej mimo jiné používá i jako úlevný prostředek proti těmto nepříjemnostem. Můžete si jej zamíchat do čaje nebo do jídla, nejlépe působí v kombinaci s dalšími zklidňujícími esencemi, jako je heřmánek nebo levandule.

… rozpraskaným rtům?

Dopřejte svým rtům vyživující masku z medu – je to snadné, prostě na ně nanesete vrstvičku téhle pochoutky a po dobu pěti minut se je budete snažit neolíznout.

… nespavosti?

Spoustu lidí netrápí ani tak potíže s usnutím, ale fakt, že se budí uprostřed noci a poté už nemohou hned tak zabrat. Pravděpodobně jsou na vině stresové hormony, které je třeba „uklidnit“. A k tomu se med hodí skvěle. Ovšem nezvládne vše sám, musíte k němu přidat sůl. Takže až se zase probudíte uprostřed noci, snězte čajovou lžičku lehce osoleného medu.

… akné?

Problematická pleť je velmi citlivá, ale med jí prospívá (tedy pokud nejste na med alergičtí). Pokud vás trápí nějaký ten pupínek, prostě na něj naneste med, nechte 10 minut působit a poté opláchněte. Opakujte každý den.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat