Krásná za pár korun: 4 kosmetické poklady ze spižírny

Za kosmetické výrobky jsme schopny utratit poměrně dost peněz. A přitom některé z nich by se klidně daly nahradit věcmi, které se ukrývají v naší lednici nebo spižírně.

A jaké kosmetické poklady to doma vlastně máme?

1. Ovesné vločky

Jsou nejen skvělou snídaní, ale využití mají i jako zkrášlovací pomůcka.
Jednak pomáhají v boji proti akné – podrcené vločky krátce svaříte, necháte vychladnout a pastu nanesete na postižená místa. Vločky pomohou zmírnit zánět a zarudnutí.

Jsou ovšem také skvělým peelingovým prostředkem – smíchejte 3/4 šálku hnědého cukru, 1/2 šálku drcených ovesných vloček, 1/4 šálku medu a 3/4 šálku olivového oleje. Vzniklou směsí pak pěkně natřete tělo, chvíli masírujte a poté opláchněte.

2. Vajíčka

Už naše (pra)babičky tenhle osvědčený recept znaly – když vašim vlasům chybí lesk, spolehněte se na pomoc vajíček. Jak na to? Jednoduše rozmíchejte dvě až tři vajíčka (záleží na délce vašich kadeří) a naneste je od kořínků až ke konečkům. Nechte je na vlasech, dokud úplně nezaschnou (možná to není nejpříjemnější představa a pocit, ale stojí to za to) a poté je pečlivě spláchněte chladnější vodou. Uvidíte ten rozdíl!

3. Citron

I tohle ovoce patří k poměrně univerzálním kosmetickým pomocníkům. Mimo jiné bývá součástí celé řady pleťových masek, použít se však dá i samotný.

Dokáže zmírnit zabarvení hnědých skvrn, které se se stoupajícím věkem často tvoří především na pokožce rukou. Prostě každý večer postižená místa několik minut potírejte kouskem citronu, ráno pak pečlivě opláchněte. Po několika dnech začnou skvrny pomalu zesvětlovat.

Pokud bojujete s černými tečkami, zbavte se jich také s pomocí citronu. Prostě na ně vyzkoušejte to samé, co jsme popsali u skvrn.

A do třetice všeho dobrého – jestliže vás trápí ztvrdlá kůže třeba na patách či loktech, prostě vezměte půlku citronu a místa několik minut potírejte. Kůže zvláční a bude se lépe odstraňovat.

4. Soda

Mikrodermální abraze dokáže pleti navrátit mladistvý a zdravý vzhled. A nemusíte kvůli ní kupovat drahé kosmetické přípravky! Tedy pokud máte doma obyčejnou sodu. Pokud totiž smícháte 3 lžíce sody se 2 lžícemi teplé vody, získáte skvělou směs k mikrodermální abrazi. Stačí ji jednou týdně nanést na obličej (pozor na oblast očí, tu rozhodně vynechejte) a nechat 5 minut působit. Poté opláchněte a je to.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat