Ukázková pleť? Vsaďte na "obrušování"!

Poctivě se odličujete, natíráte hydratačním krémem ale přesto cítíte, že to není ono. Vaše pokožka je všechno, jen ne hebká a rozzářená. V čem děláte chybu? Možná jen zapomínáte na pravidelné „obrušování“ pleti. Zapojte do hry peeling a sledujte tu změnu.

Peelingové přípravky mají jednoduché zadání – pomocí drobných částeček vaši pokožku zbavit odumřelých buněk. Pokud jste s nimi ještě doposud neměly tu čest, je dost možné, že řešíte šupinky na tváři, zanesené póry nebo třeba zašedlou, mdlou pleť bez jasu.

Peelingy bychom mohli primárně rozdělit na obličejové a tělové. Rozhodně nedoporučujeme používat tělový peeling na obličej a naopak – u tělového si můžete dovolit přitvrdit, přičemž vaše tvář potřebuje naopak jemnější zacházení, které by pokožce vašeho těla nestačilo.

S peelingem to nepřehánějte

Na tvář byste měly peeling používat minimálně jednou týdně (a stejně často byste se měly věnovat i vašemu tělu), pokud máte mastnější pleť, mělo by to být dvakrát. Pokud byste pokožku drhly příliš často, mohla by se dost snadno přesušit.

Opatrné buďte ve chvíli, kdy máte suchou nebo citlivou pleť. V tom případě peeling omezte na frekvenci 1x za 14 dní a pro přípravek zamiřte do lékárny. Vyhovovat by vám mohl peelingový krém Hydrabio od Biodermy. Trápí vás akné? Zkombinujte peeling s účinnou kyselinu mléčnou a zkuste Dermo Purifyer (Eucerin). Póry pomůže ukázkově vyčistit i Clean Deeper (Nivea).


Foto zleva: Bioderma Hydrabio Gommante peelingový krém, 75 ml, 328 Kč
Clinique jemný peeling pro každodenní použití, 100 ml, 680 Kč
Peeling Dermalogica
, 75 ml, 999 Kč
Eucerin jemný čisticí peeling
, 100 ml, 209 Kč

Nezapomínejte, že peeling patří výhradně na dokonale vyčištěnou pleť. Ideální dobou na drhnutí je večer, po proceduře stačí tvář natřít oblíbeným krémem, případně hydratační maskou a zalézt do postele – v noci se pleť regeneruje nejsnáze.

Když potřebujete „přitvrdit“

Pokud máte s pletí větší problémy, můžete si nechat udělat také chemický peeling, který si neprovádí mechanicky, ale za pomoci ovocných kyselin v různě silných koncentracích (do 12% seženete volně, lékaři pracují s 15–70%). Zpravidla je zapotřebí 3–5 sezení, přičemž výsledek by měl být vidět několik měsíců. Takovýto zákrok patří nicméně do rukou dermatologů.


Foto zleva: Doliva olivový sprchový gel a peeling, 100 ml, 126 Kč
Nivea Visage Clean Deeper, 150 ml, 109 Kč
Peeling Lavera, 150 ml, 175 Kč
Enzymatický peeling polishing peel skin refinisher, 50 ml, 990 Kč
Tělový peeling s cukrem a granátovým jablkem, 150 ml, 145 Kč

Nezapomínejte na tělo

O pokožku těla se dobře postará třeba peeling s extra panenským olivovým olejem od Dolivy, pokud ale oželíte trochu času a pár surovin z vaší kuchyně, klidně si umíchejte peeling svůj. Stačí spojit jemnější cukr s medem a zakápnout trochou oleje. Krouživými pohyby postupujte po celém těle a pak už si jen užívejte miminkovsky hebké pleti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:13
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:12
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat