5x pleťové zákony: Opravdu znáte pravidla pro každý typ pleti?

Ať již máte pleť suchou, normální nebo mastnou, měli byste dodržovat několik základních pravidel, aby byla zdravá. Právě zdraví je totiž základní podmínkou pro krásnou pokožku.

A jaká jsou tedy ona univerzální „pleťová“ pravidla, přeskočíme-li to nejzákladnější, tedy pečlivé odličování a čištění?

Pravidlo č. 1: Uvolněte se, prosím

Neustálý stres, shon, starosti v práci, ale i doma nesvědčí našemu zdraví obecně, natož pleti. Takže si zkuste ve svém nabitém programu najít pravidelně alespoň chvilku, kdy se pořádně rozmazlíte – třeba masáží, kosmetikou, pedikúrou… Možností je nepřeberně, spoustu z nich zvládnete v klidu domova (zkusit můžete třeba některý z „receptů“ na přírodní, doma vyrobenou masku apod. Čtěte: Pečujte o pleť v přírodním stylu. Máme tipy, jak na to). Vaše pleť bude v pohodě, pokud budete i vy.

Pravidlo č. 2: Nezapomínat na peeling

Peeling odstraňuje z povrchu pleti staré, odumřelé buňky, proto je důležité dopřát jej svému obličeji pravidelně. Ale pozor – vždy používejte přípravky podle typu své pokožky. Obličejový peeling by navíc měl být extra jemný – chcete pleť oživit, nikoli poranit!

Hloubkově čisticí gel Clean Deeper vyčistí póry do hloubky a předchází vzniku pupínků a černých teček díky antibakteriálnímu složení s výtažky z magnolie a perličkami s kyselinou mléčnou. Gel byl vyvinut speciálně pro péči o problematickou pleť.
Efektivní složení s výtažky z magnolie vyčistí póry do hloubky díky speciálnímu dvojímu účinku, kdy modré perličky s kyselinou mléčnou uvolňují ucpané póry a díky tomu pomáhají předcházet pupínkům a černým tečkám. Zároveň drobná peelingová zrníčka odstraňují z pleti odumřelé kožní buňky a vyhlazují její povrch.
Hloubkově čisticí gel Clean Deeper Nivea, 150 ml, 99 Kč

Pro dosažení čisté a hladké pleti v jednom kroku můžete zkusit hlubkově čisticí peelingové ubrousky 3 v 1. Jemná strana hloubkově čistí a odstraňuje make-up. Peelingová strana odstraňuje odumřelé kožní buňky a zjemňuje pleť. Složení s účinnými výtažky z magnolie pomáhá předcházet vzniku nečistot bez podráždění pleti.
Hladkou stranou ubrousku nejdříve očistěte pleť obličeje a krku, peelingovou stranou pak proveďte exfoliaci, zejména v problematických částech jako je T-zóna. Vhodné pro denní použití. Vyhněte se kontaktu s očima. Není třeba oplachovat. Nekomedogenní – neucpává póry.
Hloubkově čisticí peelingové ubrousky 3 v 1 Nivea, 20 ks, 109 Kč

Peelingový gel Bioderma Sébium čistí smíšenou až mastnou pleť. Obsahuje mikročástice, které mechanicky působí na pupínky a uhry. Odstraňuje nečistoty a podporuje obnovu buněk. Patentovaný komplex Fluidactiv působí na kvalitu mazu. Stahuje póry a zjemňuje pleť.
Sébium peelingový gel Bioderma, 309 Kč, 100 ml, 309 Kč

Čisticí peelingový gel Vichy s vyhlazujícími mikročástečkami uvolňuje a ozdravuje póry, zjemňuje povrch pleti. Peelingový gel je určen pro péči o rozšířené a ucpané póry, zarudnutí, lesklé partie, pupínky a nepravidelný povrch pleti. Zajišťuje každodenní čištění problematické pleti. Pravidelným používáním je pleť čistší a hladší.
Čisticí peelingový gel s vyhlazujícími mikročástečkami Normaderm od Vichy, 125 ml, 345 Kč

Jemný, čisticí krém Exfoliance Confort obsahuje mikročástice, které šetrně odstraňují odumřelé buňky z pleti, pokožku perfektně čistí a rozzáří. Hydratační složky berou ohledy na potřeby suché pleti a pomáhají snižovat její dehydrataci. Pleť se zregeneruje a zůstane hebká a čistá. Jemné linky způsobené dehydratací mizí.
Čistící krém Exfoliance Confort LANCÔME, 100 ml, 899 Kč

Unikátní peeling DermoPurifyer s jemnými mikročástečkami hloubkově čistí a vyhlazuje pleť. Speciální složení je vhodné i pro každodenní použití.
Speciální složení s 1% kyselinou mléčnou důkladně čistí póry. Zelené perličky s obsahem kyseliny mléčné uvolňují ucpané póry, čistí pleť do hloubky a působí antibakteriálně. Peelingové mikročástečky odstraňují nečistoty a odumřelé kožní buňky. Vyhlazuje pleť, nevysušuje ji a nedráždí. Bez obsahu olejových složek.
Eucerin čisticí peeling DermoPURIFYER, 100 ml, 229 Kč

Pravidlo č. 3: Pozor na pot

Pocení je samozřejmě přirozeným mechanismem organismu (a nesmírně důležitým, zvláště v horkých dnech), nicméně pot může lidem s citlivou pokožkou způsobit nepříjemné podráždění. Proto je (mimo jiné, samozřejmě) tak důležité se po ukončení pohybové aktivity osprchovat. Na obličej je v takovém případě dobré použít přípravek obsahující kyselinou salicylovou.

Pravidlo č. 4: Ruce pryč

Kdybyste někdy spočítali, kolikrát se za den dotknete svého obličeje, nejspíš byste byli překvapeni. Děláme to nevědomky, ale velmi často. Snažte se proto pleti dotýkat co nejméně – každé takové sáhnutí totiž znamená přenos milionů bakterií, jež by se na vašem obličeji zrovna vyskytovat nemusely…

Pravidlo č. 5: Zaměřte se na výživu

Už jsme to tu psali – strava se na vaší pleti bezpochyby objeví (8 tipů pro krásnou a svěží pleť nebo Jídlem ke krásné pleti: 5 věcí, po kterých sáhněte). Věděli jste třeba, že za potíže se suchou pletí může stát příliš kofeinu? Nebo že potraviny s vitaminem A (mrkev, sladké brambory, rajčata, meruňky) zajistí jemnost pleti? Není nic lehčího, než se o tom přesvědčit!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat