Už žádné zacuchané vlasy. Tyhle triky fungují!

Končí váš každodenní souboj s rozčesáváním vlasů skóre 1:0 pro kartáč? Je čas na změnu strategie. Zapomeňte na hrubou sílu a vyzkoušejte následující triky.

Pokud máte delší vlasy než po ramena a nepatříte k ženám s ultra jemnými vlasy, dost možná to znáte také. Po ránu místo vymýšlení nového účesu bojujete s hřebenem a snažíte se všemi možnými i nemožnými způsoby hřívu rozčesat. Průšvih je, že jakmile použijete sílu, přispíváte velkou měrou nejen k vytrhávání, ale i lámání vlasů.

Zapomeňte na stará pravidla

Vše začíná u mytí. Ještě před ním je dobré vlasy pořádně rozčesat. Jediná přípustná pomůcka je chytrý hřeben ve stylu Tangle Teezeru, který díky speciálním zoubkům vlasy neponičí. Ten použijte i ve sprše po nanesení kondicionéru. Určitě jste byly před touhle metodou varovány a ano, mokré vlasy jsou opravdu náchylné k poškození. Pokud však zvolíte speciálně upravený kartáč do sprchy, jehož zoubky se ohýbají (Aqua Splash, Tangle Teezer), můžete se těšit nejen na bezbolestné rozčesání, ale i zdravé vlasy. Při fénování ho doporučujeme vyměnit za uhlazující široký plochý kartáč, se kterým se vám bude pracovat snadněji než s kulatým. Ten sice dokáže vytvořit perfektní účes, ale ve zkušených rukou – pokud s ním pracujete například v předklonu, mohou se vám vlasy ještě více zacuchat.

TIP: Při mytí vlasy nikdy prsty necuchejte! Šampon nejprve naneste přímo na pokožku hlavy a jemně promněte prsty. S délkami neházejte sem a tam, šampon jemně stírejte směrem dolů. Případně vlasy myjte v předklonu, právě takto se dá napáchat nejméně škod.

Ideální pomocníci

Chybět by vám nemělo několik spojenců v čele s výživným šamponem, rychlou noční maskou nebo olejíčkem. Dlouhovlásky rozhodně ocení saténový šátek (pakliže nemáte saténový polštářek), který si položíte na polštář. Vlasy po něm budou klouzat a ráno se vzbudíte bez vrabčího hnízda na hlavě. Na nákupní seznam si nezapomeňte napsat:
- hydratační šampon, který vyživí a uhladí vlasové vlákno
- výživný kondicionér, který použijete do délek a který do vlasů včešete speciálním „vodním“ kartáčem
- intenzivní masku, včetně té noční pro případy, že budete v časovém presu (před spaním nanesete, ráno smyjete – maska se rychle vpije do vlasů,   nemusíte se bát toho, že byste šly spát s mokrou hlavou)
- univerzální olejíček, který můžete použít před fénováním i do suchých konečků
- saténový šátek, po kterém necháte v noci vlasy klouzat

1. Hřeben Tangle Teezer klasik, 190 Kč, 2. Kondicionér pro barvené vlasy Fashionista, Tigi, 560 Kč,
3. Všestranný olejíček na vlasy Mythic Oil, L´Oreal, 220 Kč, 4. Kartáč do sprchy Aqua Splash, Tangle Teezer, 220 Kč,
5. Suchý olejový sprej Kendi Oil Dry Mist, Alterna Bamboo, 569 Kč, 6. Saténový šátek H&M, 249 Kč,
7. Hydratační kondicionér Creme de Coco, Bumble and Bumble (prodává Sephora), 590 Kč,
8. Šampon pro poškozené vlasy Diamond Oil, Redken, 470 Kč,
9. Maska pro suché a křehké vlasy Moroccanoil, 999 Kč, 10. Široký hřeben Aveda, 640 Kč,
11. Objemový šampon Big Fat Hair, Lee Stafford (prodává Profimed), 320 Kč, 12. Noční výživná maska Oleo Relax Nuit, Kérastase, 830 Kč







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat