9 tipů pro dokonalý make-up

Make-up je pro spoustu žen nepostradatelným. Znáte ten pocit, když se po nalíčení podíváte do zrcadla a vidíte jinou ženu? Poradíme vám, jak si udržet skvělý make-up po celý den.

V každém ročním období potřebuje naše pleť jinou péči i fígle pro skvělý make-up. Existují však rady, které lze použít ve všech ročních obdobích.

1. Vyberte si správný krém

Abyste se po hodině neleskla jako zrcadlo, je důležité, jaký krém si vyberete. Rozhodně volte krémy lehké, méně mastné, ale dostatečně hydratující, aby se pokožka nevysušovala a neloupala. ¨

2. Nespěchejte

I přesto, že se ráno líčíte ve spěchu, naplánujte si čas tak, abyste nechala krém minimálně 5 minut na obličeji. Teprve pak nanášejte make-up. Krém potřebuje pár minut, aby jej pokožka obličeje vstřebala.

3. Nezapomínejte na pudr

Kompaktní nebo práškový pudr by měl být vaším celodenním průvodcem. Ten naneste na obličej nejen po nanesení make-upu, ale rozhodně jej mějte stále při sobě, abyste mohla opravit případné nedokonalosti. Nejen lesknoucí se obličej, ale například i bílá místa okolo nosu, když máte například rýmu.

4. Správné pomůcky

Nenosíte make-up, protože máte mastnou pleť. Tak to vám pomůžou kosmetické ubrousky, které během dne odsávají maz a pot z obličeje. Stačí je několikrát denně opatrně přiložit na obličej, lesk zmizí a make-up zůstane neporušen.

5. Výběr odstínu

Zvyk nanášet si make-up na zápěstí by měl být zapomenut. Zápěstí nemá stejný odstín a kvalitu pleti jako obličej. Je dobré si vyzkoušet make-up na tvář, kde končí čelist a začíná krk. Pak je dobré mít s sebou zrcátko a jít si odstín zkontrolovat ven na denní světlo. Ideální je ten, který vlastně není vůbec vidět a nedělá čáru mezi obličejem a krkem.

6. Jeden odstín na celý rok?

V žádném případě. V létě je pokožka obličeje až o dva odstíny s´tmavší, než v zimě. Na opálený obličej proto používejte tmavší odstín make-upu.

7. Kruhy pod očima

Ty nezamaskujete několika vrstvami make-upu, ale světlým korektorem, speciálně určeným pro kruhy pod očima. Ten nanášíte jako první, teprve pak naneste make-up.

8. Jen na obličej

Ač nám léta kosmetičky tvrdily něco jiného, make-up nepatří na krk. Nanáší se pouze na obličej, proto je však důležité vybrat si ideální barvu, která nebude vidět.

9. Tmavší odstín?

Pozor, velmi důležitá rada na závěr! Make-up nikdy neslouží k tomu, aby suploval opálení. Pleť se nesnažíme make-upem ztmavit. K tomu slouží speciální samoopalovací krémy na obličej. Jinak budete vypadat komicky. Bílý krk a tmavý obličej.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat