Přejděte na zimní režim péče o pleť. Už dnes

S příchodem zimy vytahujeme ze skříní teplé kabáty a kozačky, přezujeme pneumatiky u auta, ale velmi často zapomínáme, že tohle období znamená pořádnou zátěž i pro naši pokožku. Dejte pleti péči, kterou v zimě potřebuje!

Samozřejmostí je pravidelně hýčkat pokožku hydratačními krémy a poskytovat jí ochranu v podobě přípravků s UV faktorem (ano, i zimní slunce dokáže nadělat spoustu škod). Jak ale překonat zimu bez vysušené, napjaté či loupající se pleti? Poradíme vám!

Zatopte si, ale nepřehánějte to

Pleti v zimě neškodí jen mrazy, ale také příliš vytopené vnitřní prostory. Pokud vám doma jede ústřední topení naplno, nejenže pokožku zatěžujete horkem, ale také příliš suchým vzduchem.

Udržujte proto topení na mírnější teplotě a raději si oblékněte teplé ponožky a svetr.

Ceramidy v akci

Jak už jsme psali výše, pravidelná péče o pleť v podobě kvalitních hydratačních krémů či emulzí by měla být samozřejmostí. Skvělé jsou výrobky obsahující ceramidy, jež dokáží pleť ochránit před následky mrazivého počasí.

Peeling ano, ale…

Peeling má v péči o pleť nezastupitelné místo, ovšem spousta žen má tendenci to s ním až přehánět. Jeho nadměrné používání pleť vysušuje, a když se k tomu přidá chladné počasí, na potíže je zaděláno. Dopřávejte ho své pokožce jednou, maximálně dvakrát týdně a používejte pouze velmi jemné a kvalitní peelingové přípravky!

S koupáním to nepřežeňte

Dlouhý pobyt ve vaně plné horké vody je sice úžasný způsob, jak po celém dnu venku na mraze načerpat do kostí nějaké to teplo, ale pleti zrovna nesvědčí. Dlouhé koupele ji vysušují a zůstává po nich napjatá a nepříjemně podrážděná. Namísto toho si dejte sprchu – ale opět nijak dlouhou ani příliš horkou. Dehydratací pokožce nijak neprospějete.

…a když už jsme u koupání

Z dětství máme zafixováno, že sprcha či koupel rovná se vydrhnout tělo mýdlem. Chyba. Klasické mýdlo pokožku vysušuje a nijak zvláště jí neprospívá. Spíše sáhněte po hydratačních sprchových gelech či krémech. Pokožku krásně vyživí. A nezapomeňte po sprše pleť ošetřit tělovým mlékem či krémem!

Ten svetr kouše

Vlna je úžasný materiál, ale především lidé s citlivější pokožkou z ní nejsou dvakrát nadšení. Ano, hřeje, ale také pěkně škrábe a kouše. A to může zanechat pleť nepříjemně podrážděnou. Proto byste neměli vlněné svetry nosit na holé tělo.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat