Slavná kuchařka Nigella Lawson tvrdí: Extrémně zdravý jídelníček skrývá poruchu příjmu potravy

24.07.2018 | Osobnosti

Přezdívalo se jí bohyně s vařečkou a rozhodně patří k nejslavnějším šéfkuchařkám světa. Nigella Lawson, autorka desítek kuchařek a hvězda mnoha kulinářských pořadů, před lety sama výrazně zhubla. Po dekádách věčného ochutnávání získala nadváhu a začala mít zdravotní potíže. K normální postavě jí pomohla dieta. Ale teď osmapadesátiletá hvězda prohlásila, že úzkostné dodržování zdravého jídelníčku a přílišné kontrolování každé potraviny většinou u člověka zakrývá poruchu příjmu potravy.

„Spousta takzvaného zdravého stravování zakrývá poruchu příjmu potravy a myslím, že lidé se příliš trápí sami tím, co jedí a co nejedí,“ uvedla Nigella v Torontu na setkání s mladými kuchaři.

„Měli byste si dopřávat trošku od všeho. Protože většina lidí se něčeho vzdá absolutně, pak má ale krizi a začne se tou potravinou přejídat. Tyto extrémy škodí daleko víc,“ míní Lawson.

Nigella už dlouho zastává názor, že lidé často svůj jídelníček používají jako způsob, jak se odměnit či potrestat. Když si chtějí udělat dobře, dopřávají si oblíbené věci. Když se na sebe zlobí a hodlají se trestat, drží přísnou dietu s vyloučením všeho, co mají rádi.

Tučné tajemství krásy

Půvabná Nigella je kromě svých receptů proslulá také svou krásou a mladistvým vzhledem. Že už dávno překročila padesátku, by jí totiž hádal jen málokdo. A jak jinak, svůj skvělý vzhled připisuje tomu, co si nakládá na talíř.

„Jím hodně tuku a hubnu. Tuk mě zvlhčuje zevnitř, proto jsem tak krásná!" prohlásila kuchařka k radosti všech lékařů, kteří se dnes a denně setkávají s vážnými následky obezity.

„Podle mého názoru je tuk zvlhčovač působící zevnitř. Jsem ale trochu také vodoholik, můj lékař mi jednou řekl, že piju vody až moc, já minimálně tři litry denně. Ale myslím, že konzumace správné stravy je velmi důležitá. Nemám ráda zlozvyk poslední doby, v jehož rámci se démonizují jedna jídla a vynášejí do nebes jiná, ale opravdu si myslím, že vaše kůže a tělo a mysl jsou spokojenější s opravdovou stravou a ne nějakými konzervovanými polotovary," svěřila Nigella novinářům na své tiskovce.

Britská Magdalena Dobromila Rettigová se prý také vyhýbá slunci a alkoholu, proto vypadá její pleť stále tak mladistvě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat