Zelený Hollywood: Které celebrity nemyslí jen sebe? Čtěte!

V mnoha ohledech naše celebrity ty hollywoodské dohánějí, v některých aspektech by si z nich ale měly vzít příklad. Tak třeba v ekologii. Kdo patří mezi „nejzelenější“ obyvatele tamního filmového nebe?

Brad Pitt
Že není je „hezkou tvářičkou“ dokazuje tento hollywoodský idol už řadu let. A angažuje se i ve veřejném životě, ekologii nevyjímaje. Společně se svou partnerkou Angelinou Jolie například darovali 2 miliony dolarů organizaci, jež se snaží zachovat namibijskou divočinu v její původní podobě. Navíc Brad založil i nadaci, která postavila 150 nízkonákladových domků pro oběti hurikánu Katrina, jejichž provoz nevyžaduje příliš energie.

Natalie Portman
Talentovaná herečka je známá především svou láskou ke zvířatům – kvůli ní žila dlouhá léta jako přísná veganka (tento životní styl opustila v době, kdy zjistila, že čeká dítě). Navíc se angažovala v projektu, jehož cílem je zabránit vyhubení horských goril.

Leonardo DiCaprio

Idol mnoha dívčích a ženských srdcí se v ekologii angažuje již dlouhou dobu – sám dokonce založil nadaci, která zvyšuje povědomí veřejnosti o problémech životního prostředí. Rovněž se mimo jiné zapojil do projektu na záchranu tygří populace, jezdí ekologickým autem a je velmi štědrý k řadě ekologických organizací.

George Clooney
Dvakrát byl zvolen nejvíc sexy mužem planety, i tak si najde čas na ekologii. Jak ale sám přiznává, hlásat o ochraně životního prostředí a současně žít ekologicky je docela těžké. „Mám sice dvě elektrická auta, ale také velký černý puntík, protože létám soukromým letadlem,“ přiznal časopisu Time. Velmi se angažuje v problematice závislosti na ropě a je známý svou humanitární činností (včetně darů ekologickým organizacím).

Salma Hayek
Poté, co se tahle krásná a talentovaná herečka stala matkou, si nejspíš uvědomila, že by bylo dobré zachovat Zemi i příštím generacím, a začala se aktivně zajímat o ochranu životního prostředí. Nejenže sama štědře přispívá na řadu projektů, pomáhá i se sháněním peněz pro nejrůznější organizace. Její hollywoodský dům „zdobí“ solární panely a jezdí ekologickým autem.

Edward Norton
Jméno tohoto vynikajícího herce je spojeno především s organizací, jež se snaží o zachování původního ekosystému východní Afriky (jejím jménem se dokonce zúčastnil i newyorského maratonu). Generální tajemník OSN jej dokonce jmenoval vyslancem OSN pro biodiverzitu.

Gwyneth Paltrow
Talentovaná herečka sice není přímo spojena se žádnou z organizací bojujících za ochranu životního prostředí, ale sama jde příkladem svým životním stylem, který jí prý vštípila již její matka. Nedá dopustit na recyklování a snaží se co nejméně zatížit prostředí. Lásku k ekologii předává i svým potomkům.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:15
142 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat